|

Am transportat un monitor g2590fx pe tren si cand am ajuns acasa si l-am bagat in priza (fara ca macar sa-l conectez la pc prin cablul DP), mi-au aparut niste dungi verticale de diferite culori cu alb intre ele pe partea stanga a ecranului si dungi orizontale albe in partea de jos. Uitati o poza (fara dungile negre, e doar editarea mea proasta ): https://ibb.co/0Djk4Nz

I-am dat resetare din fabrica, nimic. E bulit display-ul? Daca-l duc la reparat cat din pretul lui initial (700 de lei) ma va costa?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Iarna, cand e frig afara, NICI UN APARAT ELECTRIC /ELECTRONIC NU SE CONECTEAZA /PORNESTE imediat, cand se intra cu el in casa!
Aparatul racit, cand se introduce in casa, automat face condens, ceea ce poate distruge aparatul (in special electronica) daca primeste curent!
Din acest motiv, trebuie asteptat minim 1 ora, pana ce aparatul se incalzeste la temperatura camerei, respectiv se usca complet.

In cazul tau, se pare ca s-a defectat matricea de comanda a cristalului lichid.
Daca ai noroc si gasesti undeva piese de schimb, reparatia te poate costa jumatatea unui mpnitor nou sau chiar peste.

| explică (pentru Bula):

Bine de stiut de acum incolo, multumesc din suflet de raspuns.

Ce-mi recomandati sa fac? Deja am comandat un alt monitor. Merita sa il pastrez si pe acesta, si sa-l duc la reparat cand sunt mai in bani? Sau sa-l arunc?

| explică (pentru Bula):

Si credeti ca il pot da in garantie pentru asta sau pica garantia?

| a răspuns (pentru lalaura94):

Puteai sa dai monitorul la un depanator pentru piese si sa faci schimb cu o diferenta de pret.
Un monitor reparat functional se poate obtine astfel cu plata unei diferente de 100-200 lei.