|

Am un laptop Acer 5742g din ce știu eu ar trebui sa funcționeze cu bateria scoasa da nu o face. Bateria e terminata dar și asa dacă pun la loc bateria conectez încărcătorul funcționează câteva minute și se opreste deci nu cred ca e dusa placa de baza sau ceva condensator.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Poate sa fie dus si un condensator sau alta piesa de pe placa de baza si sa sa cauzeze un scurt si prin protectie el se opreste.
Dar cred ca problema ta este mai mult ca el se incalzeste foarte tare si nu este curatat de praf + trebuie schimbata pasta termoconductoare. Orice laptop / calculator se opeste (sau asa ar trebui) daca atinge o temperatura mare (de obicei 100 de grade celsius) ca sa nu se arda nimic in el.
Un laptop merge si cu incarcatorul pus pe el fara baterie sau daca bateria este dusa totusi este recomandat sa stea in el pentru ca o baterie dusa inseamna ca celulele nu mai tin curent dar ele functioneaza ca si o protectie in caz de o pana de curent. Nu este recomandat sa stai pe laptop fara baterie, chiar daca bateria nu mai tine, las'o acolo.
Pot sa fie mai multe cauze, poate sa fie si ceva soft dar nu cred dar si pe hardware si ai nevoie de un electronist.
Sfatul meu este sa dai un reset la bios sau sa cauti un upgrade si sa faci la bios (dar nu stiu daca poti daca zici ca se opreste si risti sa strici si bios'ul daca se va opri in timp ul upgrade'ului) si sa il cureti de praf, verifica daca ai vreo problema la ram / hdd (sunt soft'uri de teste sau iei componentele si le pui in alt laptop sa le testezi) si dupa ar fi cazul sa te uiti cu un multimetru sa vezi daca ajunge curentul unde trebuie de la alimentare.
Daca nu te pricepi, apeleaza la o persoana autorizata sau la un service sau la un prieten care se pricepe.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează