| c0pil1n a întrebat:

Are idee cineva de ce mi se intampla asta?
Instalez driverul de la placa video ( rx580 8gb) si ii dau restart etc. Ma pun sa joc orice joc si imi merge perfect iar daca ii dau un restart la pc sau inchid pc-ul si il pornesc mai tarziu..cand intru sa joc incep sa am freeze scurte.
Am sters si am reinstalat si din nou imi merge bine dar cand ii dau restart la pc am freeze la jocuri.
Aveti idee ce ar putea sa fie?

4 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ai omis detaliile de baza:

Ai instalat ultima versiune de driver?

Ai incercat sa reinstalezi Windowsul?

Face asa. de cand ai intrat in posesia ei, sau intai a functionat bine, si problemele au aparut dupa un timp, "din senin"?
Si ca a completare: A fost cumparata noua, sau e SH?


E chiar freeze, sau sunt doar niste glitchuri grafice de scurta durata?
Eu am o RX480, cumparata SH de pe ebay, placa functioneaza perfect in orice program, insa la oprirea si la pornirea sistemului, se creeaza niste dungi colorate random pe ecran, aproximativ 1 secunda.
Si din cate am inteles, nu e defect hardware, e mai degraba o incompatibilitate intre driver si BIOS.

Eu as incepe cu primele doua puncte expuse mai sus, si daca apoi nu se schimba nimic, as testa cu alta sursa.
Daca nici asa nu se rezolva, ar trebui testata placa video la alt calculator, si in functie de rezultat, poti invinui fie placa, fie alte componente din sistemul tau (ram, stocare, sau placa de baza).

| c0pil1n explică (pentru NLS):

Calculatorul este nou. Si da am reinstalat windows-ul am dat update la ultima versiune de bios si-a facut toate actualizarile si update-urile necesare apoi am descarcat driverul de la placa video de pe site-ul producatorului si calculatorul a mers perfect aproximativ 2 luni. Apoi din senin am inceput sa am un fel de drop frame. Chiar daca aveam 170 fps + si scadea doar 2 3 fps se simtea. Deci orice scurt drop frame se simte indiferent. Si mai sunt momente in care pur si simplu ingheata pentru o secunda si isi revine. Am dezinstalat driverul si intre timp a aparut o noua versiune de driver la placa video. L-am descarcat si am incercat sa vad cum se misca dar a inceput sa mearga mai prost asa ca am revenit la cel anterior. Dar degeaba. Is momente cand merge bine si sunt momente cand merge prost.

| marinaru777 a răspuns:

Probleme legate de soft inclusiv drivere se rezolva prin windows update. La windows 10 faci update pana la versiunea 20h2.

| diNNozo a răspuns:

Salut trimite-mi pm cu numarul de telfon si iti explic eu ce sa faci