|

Aș dori să copiez întreg sistemul de operare (Windows 7) pe USB, cât spațiu mi-ar trebui?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Este diferenta intre a copia si a scrie.
Doar ca sa-l copiezi (deci nu-l poti instala, dar mai poti adauga si alte fisiere pe langa el) iti trebuie un stick de 4 GB.
Dar ca sa-l scrii pe stick (adica sa il poti instala si deci nu mai poti adauga si alte fisiere pe langa el) iti trebuie un stick cu capacitate de 16 GB, deoarece la scriere isi mareste volumul.

Cel mai bine ne poti spune ce vrei sa faci, ca sa te lamurim mai bine.
Nu-ti va fi de niciun folos sa copiezi windowsul pe care il ai instalat deja in calculator. In schimb tu ai nevoie de windows care sa fie in format de felul acesta:.iso

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa clonezi partitia C cu Norton Ghost sau Acronis.
Simplul transfer pe stick usb nu pastreaza legaturile ce s-au facut intre fisiere/programe, si astfel apar erori de functionare sistem de operare.
Daca vrei sa repui sistemul in functiune, cea mai sigura e "Sfanta reinstalare Windows".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar de ce vrei sa faci chestia asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Zaygon):

În caz că-mi stric iar ceva la calculator. Ultima dată nu mi-a mai apărut logo-ul de la Windows și în cazul în care stric ceva și trebuie reinstalat Windows-ul să-l am.Îmi este mai comod dacă-l am pe stick

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sachabella):

Exista utilitar inclus in Windows 7 care iti permite sa creezi un full system image exact pentru scenariul disaster recovery. Cauta "backup" in start menu si ar trebui sa te prinzi care e si apoi din partea stanga alegi ceva cu system image.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sachabella):

Vad ca deja ti s-a raspuns, este varianta cu recovery back-up ca iti faci o imagine a sistemului si dupa cand ai vreo buba restaurezi imaginea.

Totusi ce poti strica la un OS incat sa se duca? Sfatul meu ca si persoana care a mesterit si rasmesterit laptopuri/pc-uri cu diferite os-uri: daca vrei sa instalezi un program si nu esti sigur de cum se comporta, instaleaza in masina virtuala si testezi, vezi cum merge si dupa il instalezi pe masina reala sau varianta 2: 2 pc-uri, unul stabil pe care iti faci treaba si unul experimental pe care il poti zapaci cu tot si nu te doare capu daca se duce.

P.S. poti usor migra de pe win 7 pe ceva mai nou.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează