anonim_4396
| Anonim întreabă:

As vrea sa cumpar un tv dar sunt indecis între QLED, LED sau OLED.
Care ziceți că e cel mai bun după părerea voastră?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Dacă ai bani suficienți de dat, ia oled, cât mai mare!

| NLS a răspuns:

Eu am ales tehnologia putin mai veche, dar actualizata la zi, adica MiniLed (in loc de 20-30 LED uri pentru retroiluminare, se folosesc cateva sute, luminozitatea, si contrastul sunt mult mai uniforme).
Are si avantaje si dezavantaje fata de OLED si QLED (care reprezinta ambele aceeasi tehnologie, producatorii si implementarea difera putin).
LED uri clasice nu as mai cumpara in 2022.
MiniLed (QNED la LG) insa merita fiecare leu.

Pentru ca la MiniLed nu trebuie sa te temi de burn-in sau alte pete ce pot aparea pe ecran prin natura tehnologiei la OLED... Consumul de electricitate e asemanator, chiar putin mai mic la MiniLed, intervalul de luminozitate e mai extins, si culorile sunt mai naturale (ecranele OLED sufera adesea de o suprasaturatie a culorilor ce e cel putin nerealista, dar uneori si suparatoare).

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Practic, cred ca nu conteaza.

M-as uita sa fie 4K. Nu ca ar conta foarte tare cand stai la 3 metri in fata lui, dar uneori conteaza, in utilizare zilnica. Rar o sa vezi filme in 4K. Poate doar daca conectezi o consola de jocuri la el.

In plus, cu luminozitatea fiind singurul tv din camera pus pe perete si ila distanta la care vei sta, cu siguranta nu vei simti diferenta intre tehnologii.

Daca pui doua televizoare unul langa altul, poate vezi ca unul este mai luminos si altul mai putin, dar poti la cel mai putin luminos sa ii dai luminozitatea mai tare.

Eu m-as uita sa fie mai mult de firma, sa te uiti sa aiba chromecast-ul deja instalat (ex: LG are un rahat de aplicatie prin care ar trebui sa castuiesti, ca au fost scartari si nu au platit la google, asa ca acum te pun sa platesti la cei cu aplicatia, mizerii din astea).

Si de asemenea m-as uita la telecomanda, aia este singurul obiect pe care il vei folosi des.

De asemenea ar fi interesant daca ai o aplicatie care sa controleze cu cat mai multe aparate din casa (gen smarthings, etc).

| 94Lucifer94 a răspuns:

Sincer mi-as lua Neo Qled, pentru că nu are riscul de a se arde pixelii. Intr-adevăr, calitatea OLED este mai ridicată din puctul de vedere al imaginii, culoarea negru mai intens, luminozitatea foarte mare, dar e la fel ca telefoanele... Folosești la luminozitate maximă un ecran OLED. mergi intr-un magazin, unde au neo qled și oled, să faci comparație intre cele două.
Uite aici cum se fac ecranele OLED de la luminozitate mare http://a1.images.reviewed.com/......min-IR.jpg

| SanduDediu74 a răspuns:

A avut si mamai unu din ala cu peste si meleu deasupra pe el dar s-a ars dupa 25 de ani de cand il avea, era marca buna din aia Toshiba cu tub era dar era bun ca mai vedea saraca stirile si vremea si din cand in cand mai vedea Starea natiei

| Vasi31 a răspuns:

Oled e cea mai performanta tehnologie din câte știu, dacă ai câteva mii de lei de cheltuit asta iti recomand!
Eu am un LG oled cu diagonala de 55" din 2019, funcționează ireproșabil, am cinema la in living room!