| Ionsfecla93 a întrebat:

As vrea sa știu și eu ceva, am mai avut o întrebare legata de un pc cu alimentarea i-am dat de cap, era firul care întra în sursa ars. Dar am alta problema, pcul pornește dar de oprit nu se mai oprește decât din sursa. Ce ii pot face pentru a se opri și este vreo posibilitate sa se întâmple ceva cu el dacă îl tot opresc din sursa?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Incearca sa tii apasat indelungat butonul de pornire (timp de 10-20 secunde). Daca circuitul de comanda al sursei este bun, atunci se va opri dupa cateva secunde de tinut-apasat pe buton (oprire fortata).

- Daca nu se opreste nici dupa 20 secunde de apasare, atunci defectul este ori in sursa, ori pe placa de baza (circuitul de comanda al sursei).

- Daca sistemul se opreste dupa cateva secunde de apasare pe butonul de pornire, atunci inseamna ca partea hardware este functionala, trebuie sa cauti problema in software (setarile functionale a butonului de pornire sau upgrade-uri indelungate la oprire).

3 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Pentru 200 lei nu merita sa distrugi tot PC-ul: http://bit.ly/2VrRCxC

| NLS a răspuns:

Am avut o problema identica in 2013 cu o sursa Seasonic (cap de afiș prin 2011)

Rezolvare: am schimbat sursa, înainte sa ma fi lăsat fără restul componentelor.

(primeam și freeze random, uneori restart, dar primele semne au fost ca windowsul/pc-ul nu mai voia sa se oprească și ulterior nici sa pornească de la buton, mergea doar de la sursa, din foarte multe incercari)

| Mandeliu a răspuns:

Pai, cum adica nu se opreste? Ai incercat cum se da normal shutdown din bara? Oricum daca il inchizi din sursa nu are ce sa pateasca.