| Cristian2003 a întrebat:

Atunci cand vreau sa descarc jocuri de pe play store imi apare "nu exista spatiu suficient pe dispoziriv" si am card de memorie la tableta,dar tot nu merge sa descarc jocuri pemrru ca imi apare acelasi lucru si nu stiu de ce, ma puteti ajuta?

13 răspunsuri:
| SonicAndrei a răspuns:

Așa e setată tableta să instaleze aplicațiile pe stocarea ei. Ai 2 variante:
1) Ștergi din aplicațiile instalate.
2) Muți câteva aplicații pe card.

Cum le muți? Nu cu Cut-Paste ca pe calculator ci folosid o aplicație specială, și anume Clean Master (asta dacă nu știi să intru tu prin setări). E foarte simplu. Aplicația asta e practic obligatorie pentru orice smartphone sau tabletă fiindcă e foarte utilă.
Deci instalează Clean Master (iconița e o mătură galbenă) și intră la:
1) Fișiere nedorite. Îți va calcula câte informații inutile ai pe tabletă și apoi apasă pe butonul Eliminați fișierele inutile. Fișierele inutile nu sunt jocuri idioate sau poze neclare etc, ci sunt informații la care tu nu ai acces și tableta nu le mai folosește. Pot să ți se adune sute de MB.
2) Manager Aplicații, la Mută (e în dreapta sus). Acolo vei vedea toate aplicațiile pe care le poți muta pe card. Bifează-le pe toate și apasă pe butonul mare verde de jos, la mine se numește APP2SD. Apoi ți se va deschide automat, pentru fiecare aplicație, pagina de la Setări unde vei vedea și butonul Mutați pe cardul SD. Apasă-l, așteaptă câteva secunde până se mută aplicația (butonul se va schimba în Mutați pe tabletă) și apoi dă back ca să-ți dea următoarea aplicație.

Să-mi zici dacă ai reușit.

| stefanvladvlad a răspuns:

Da
problema e ca tabletele/telefoanele sunt setate din fabrica sa descarce aplicatiile in memoria lor propie
si nu prea ai ce sa faci...
decat sa eliberezi memoria tabletei sau sa folosesti o aplicatie sa faci aplicatiile sa se instaleze direct in card...dar nu mai stiu cum se numeste
oricum Bafta!
FUNDA!

| Kitt3 a răspuns:

Aplicatiile nu ti se copie pe cardul de memorie ci in memoria interna a dispozitivului. Mai sterge din aplicatiile instalate pe care nu la mai folosesti, iar pe cele pe care vrei sa le pastrezi da-le mutare pe cardul SD!

| Cristian2003 explică (pentru Kitt3):

Imi poti explica mai bine pentru ca nu stiu care este cardul SD

| Kitt3 a răspuns (pentru Cristian2003):

Cardul SD este cardul de memorie. Intra in setari>aplicatii, si selecteaza apicatia pe care care vrei sa o muti, si dai "mutate in cardul SD", dar nu o sa se mute complet, caci nu are cum, pur si simplu ti se mutat cativa MB.(ce cam ofticant ca nu poti sa iti muti aplicatiile pe card complet) Daca vrei sa ai control total asupra memoriei trebuie sa iti root-ezi tableta, dar iti pierzi garantia, si exista o posibilitate de a o strica.

| Cristian2003 explică (pentru Kitt3):

Nu stiu cum sa mut aplicatiile pe cardul SD

| Cristian2003 explică (pentru Cristian2003):

Dar, daca ai card de memorie la telefon sau la tavleta si descarci aplicatii nu preia cardul de memorie memoria pe care o necesita aplicatiile sau cam asa ceva?
P.S. Poti sa-mi explici totul pas cu pas ca sa pot intelege?

| Kitt3 a răspuns (pentru Cristian2003):

Intra in setari>aplicatii, si selecteaza apicatia pe care care vrei sa o muti, si dai "mutate in cardul SD", dar vezi ca sunt unele apicatii care nu se pot muta.

| Cristian2003 explică (pentru Kitt3):

Deci un card SD este un card de memorie, dar atunci cand ai card de memorie la telefon sau la tabletas descarci aplicatii telefonul sau tableta parca nu is consuma memoria datorita cardului de memorie

| Kitt3 a răspuns (pentru Cristian2003):

Aplicatiile ti se copie in memoria telefonului/tabletei. Tu trebuie sa muti aplicatiile pe card.

| Cristian2003 explică (pentru Kitt3):

Si asa nu iti umpli memoria de la telefon sau de la tableta

| Cristian2003 explică (pentru Kitt3):

Si asa nu iti umpli memoria de la telefon sau de la tableta?

| Kitt3 a răspuns (pentru Cristian2003):

Da.