|

Bai am un prieten care e mai mincinos de fel si zice ca a stat 24 de ore fara oprire la pc si acum ii merge mai greu sa ca o sa se strice pc-ul repede daca sta mereu asa mult e adevarat? PS:sunt praf la tehnologie sad

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă-l folosești mai mult timp se uzează mai repede, bineînțeles depinde de mulți factori, în principal de temperatura la care lucrează pc-ul și cât de solicitat este. Dacă-l folosești 24 de ore din 24 de ore asta nu înseamnă că o să se strice într-un an de exemplu, sau în 2 ani. Adică nu te gândii că ( virgulă ) dacă laptop-ul funcționează nonstop într-o lună se strică. Ți-am zis, depinde foarte mult de temperatura la care lucrează pc-ul. Caută un program care-ți arată temperatura pc-ului ( temperatura procesorului, HDD-ului etc. ).

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut,
Nu are nici o treaba cat sta pe el.
Chiar si la companii mici merg pc-urile non-stop.
Problema e la el, nu la pc.
Peste cativa ani vederea si coloana isi vor spune cuvantul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sa il folosesti cat timp vrei fara probleme.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gandeste-te ca pc-ul este ca o masina; si chiar este o masina.
Se poate strica si daca il foloseste doar 2 ore/zi, si daca il foloseste non stop. Oricum ar fi, componentele pc-ului se uzeaza in timp, chiar daca le foloseste putin. Ele se uzeaza mai mult atunci cand pc-ul este mai tot timpul solicitat la capacitatea lui maxima (gen jocuri cu grafica data la maxim sau alte programe asemanatoare). Pc-urile mai moderne (cele care merg cu memorie DDR4) sunt ceva mai rezistente fata de generatia vechie de DDR3 sau DDR2; la fel si procesoarele acestora si placile de baza pe care sunt asezate.
Deci daca pc-ul lui are DDR3, atunci cred ca se va uza mai repede; dar daca are un pc care merge cu memorie ram DDR4, atunci acesta va rezista mai mult.
La fel ca si masinile: una e dacia 1310, alta este loganul. Chiar si ultimul tip de logan este mai bun decat primul, mai rezistent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faptul ca daca ai pc-ul deschis 24/24 ore si o sa se strice e mai mult o superstitie.
Acum daca il stresezi 24/24 ore o sa ii scada durata de viata a procesorului si a placii video din cauza temperaturilor de 60-80 grade, dar pana "moare" una din cele doua o sa aiba un calculator nou(cel mai probabil).

Dar nu cred eu ca e cineva care sa il streseze 24/24 ore.
Daca il foloseste pur si simplu pe desktop sau in browser 24/24 atunci nu o sa se intample mai nimic(mari sanse sa fie ucis de praf mai degraba).

In orice caz nu ucizi un calculator asa usor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează