|

Baieti, am un laptop notebook si am o placuta de 4 gb ram si e Singe-Channel DDR 3 si frecventa e de 798MHz si mai am un loc de inca o placuta si vreau sa sa il upgradez la ram. Pot sa ii pun o placuta de 800MHz sau mai mult? Ca nu stiu daca suporta, uitati aici placuta de ram pe care vreau sa o cumpar :https://:///......ETPX3BBBM/ Suporta? Dau funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut! In primul rand, iti trebuie o placuta de memorie ram tip DDR3, si nu DDR2 (varianta laptop). Daca placuta ta e DDR3, trebuie sa respecti aceasta configuratie.
Cat despre frecventa, e recomandat sa mentii aceeasi valoare cand faci upgrade (798 mhz), dintr-un motiv foarte simplu: a doua placuta de memorie ram cu frecventa mai mare (800 mhz sau cat suporta laptopul) va folosi o frecventa egala cu cea a primei placi deja instalate, astfel incat, desi acceptata, a doua placuta nu va functiona la performantele pe care le suporta ea in realitate, ci va cobori la valoarea 798 mhz.
E adevarat, intre 798 mhz si 800 mhz diferenta nu e mare si poti risca sa cumperi o astfel de placa, dar numai daca laptopul tau o suporta.

| explică (pentru dannyel86):

Mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| explică:

Laptopul meu este Laptop Samsung NP450R5E-X02PL i3-3120M 500GB 4GB GF710M WIN8 np450r5e

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează