| AntonioDumeIoan a întrebat:

Bună, vin si eu cu o problemă la un sistem audio 5.1 serioux 140 w rms dacă stiti modelul. Ideea e ca de la un timp am o problemă cu el cand dau la maxim volumul abia se aude muzica, are si telecomanda fara fir cu infrarosu si de acolo daca modific volumul tot asa face, ce ar putea avea?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca problema apare pe ambele canale, atunci este posibil ca semnalul bagat in sistem sa fie mai mica (de exemplu: s-a bagat semnal in/din alta mufa).
Singura problema COMUNA din amplificator poate fi cel a reglajului electronic a volumului, dar acesta necesita service de audio-electronice, specializat.

| AntonioDumeIoan explică (pentru Bula):

Mersi de ajutor!? O să duc sistemul la un electronist, mai mult ca sigur este de la potențiometrul de volum?

| Bula a răspuns (pentru AntonioDumeIoan):

Nu cred sa fie de la potentiometrul de volum, simultan pe ambele canale! Potentiometrul are doua sectiuni separate pentru cele doua canale.
Problema de volum (in interiorul amplificatorului) poate fi comuna pe ambele canale doar daca exista un circuit electronic comun.

Eu banuiesc ca pot fi doua cauze comune (in ordinea probabilitatii):
1. Semnal mic la intrare (este luat din alta mufa, nepotrivita cu intrarea). De exemplu: intrarea este tip "Line In" (0.7V), iar semnalul introdus este de nivel mic, cum ar fi "Aux" (0.05V) sau casti (0.01-0.1V).

2. Daca amplificatorul este cu telecomanda (inclusiv pentru volum), atunci poate fi defect la circuitul integrat de reglare a volumului. In acest caz insa NU se poate regla /modifica volumul din telecomanda /potentiometru de volum.

4 răspunsuri:
| UltraBassOfficial a răspuns:

Probleme ca de obicei laughing
Posibil să fie niște probleme audio cu sistemul care îți îngreunează casetofonul să redea muzica așa cum vrei.