| Miranda29 a întrebat:

Am cumparat un aparat foto compact semi DSLR Canon powershot sx 412..acum cateva luni(recent sunt pasionata de fotografie) si as vrea sa-mi cumpar un obiectiv mai bun.N'am la moment banii necesari de DSLR asa ca as vrea un obiectiv doar.Intrebarea mea se poata atasa un obiectiv la aparatul meu compact? De asemenea daca stie careva cateva notiuni/elemente de cum se foloseste blenda(parasolarul) pentru a controla lumina..Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Alexandruplm a răspuns:

Nu poți atașa obiective la aparatul tău, fiind unul bridge. Sfatul meu e să strângi vreo 15 milioane și să-ți iei 700d cu 18-55. Dacă nu poți, optează pentru cea mai ieftină variantă de dslr Canon, bătrânul 450d.
Blenda nu e tot una cu parasolarul, parasolarul e o atașare a obiectivului, ceva plastic ca să împiedice lentila să fie zgâriată și lumina să intre prea multă în obiectiv, iar cu ajutorul blendei direcționezi lumina către persoană ca să nu se mai facă umbrele alea urâte când faci poze în direct sunlight. O ții deasupra subiectului, mai în față, ca să se așterne frumos și egal pe față.

| Miranda29 explică (pentru Alexandruplm):

Multumesc mult si daca nu te superi o ultima intrebare..filtru pot sa adaug?

| Alexandruplm a răspuns (pentru Miranda29):

Nu ai posibilitatea să atașezi filtre prin filet la aparate bridge, poți în schimb să faci o scamatorie să pui lângă obiectiv un gradient agățat cu niște elastic.

2 răspunsuri: