Întrebare recomandată |

Buna, am o mare mare problema pe partea electrica a apartamentului in care stau, tot orasul [un oras mic in care stau] are probleme cu reteaua electrica, in fiecare zi sunt fluctuatii electrice, mi s-a stricat masina de spalat de 3 ori pana acum, nu conteaza asta, apartamentul meu are 7 sigurante, cea mai mica de 36 de amperi parca, daca inchid 4 sigurante nu se intampla nimic, le inchid pe toate 7 sieu inca am tensiune pe un bec, cu sau fara intrerupator deschis, de cateva zile in camera de zi unde am 3 prize pe care le folosesc, 2 fac figuri, am in aceste prize televizorul, laptopul si pompa de aer pentru acvariu, curentul fluctueaza dar numai pe prizele astea 2 si se aud niste zgomote ca niste flame undeva langa sigurante si pe langa prize, ce sa fie? la cine apelez? cat m-ar costa reparatiile astea, nu vreau sa ma joc cu astea, nu vreau sa dau foc la bloc! Urgent! Funda! Tin sa precizez ca imi cade curentul pe prizele astea 2 cateodata! Ciudat insa, cand bag un calorifer electric de 2000 W in una din aceste 2 prize nu se intampla nimic dar asa se intampla cateodata cand are chef sa cada curentul si sa scoata niste zgomote ciudata! Ajutor!

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Stai liniștit.Un electrician o să știe precis ce sa facă
În cazul tău din cazuza unei posibile supratensiuni să se fii topit izolațiile de la cabluri( nu te speria că doar bănuiesc că nu-s acolo să văd) și de asemenea siguranțele din tablou care ar trebui să fie safe, alea au fost afectate, și acum nu mai decuplează cum trebuie, la care se adaugă că instalația a fost făcută pe principul „las că merge și așa".
Ce e de făcut?
Să nu mai ții nimic în priză dacă nu folosești
Când folosești aparatele electrocasnice sa interpui între priza și acestea fie stabilizatoare de tensiune fie să achiziționezi așa ceva:
http://www.compari.ro/ups-uri-surse-neintreruptibile-c3133/
Best deal.
Ups-urile se folosesc la centralele termice (casnic), iar pe scară largă la servere(calculatoarele ce dau internetu de exemplu), asta ca să nu cada tensiunea când pică curentul, dar tot o data datorită bateriei, acestea acționeaza și ca un amortizor al fluctuațiilor de tensiune, în special al supratensiunilor.Bine acuma de-ți intră 400V pe rețea pușcă și UPS-ul cât ar fi el de UPS :-", e drept, dar la fluctuații normale va face treaba foarte bună.
O intervenție de genu ăsta nu se prea poate estima deoarece depinde de cât e de lucru, ce materiale trebuie cumpărate(mai mult ca sigur un tablou cu siguranțe trebuie), plus manopera care e între 80-300 ron.
Succes

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lupudepenet):

La fluctuati de tensiune numai UPS-urile cu AVR faca fata, restul le doare in 14!
http://www.epasystems.ro/despre-ups-uri/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru K0sti):

Știu asta. În ce i-am dat sunt destule modele ce au și AVR, Ovp, etc.Clar și prețurile sunt pe măsură.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru lupudepenet):

Da, preturile sunt partea a doua a subiectului. Si popa si hot...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru K0sti):

Popă+hoț(legal sau cămătar)= preot modern laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Urgent, într-adevăr!
Acelea sunt contacte imperfecte care scot scântei și poți lua foc. Apelează la un electrician, desigur. Trebuie să fie unul bun prin zonă. Nu te costă enorm, manopera ar fi la 100-150 de lei, din ce spui. Te costă și materialele, în funcție de calitate. Dar decât să ardă casa, e mai ieftin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Siguranta de 36 de amperi? Ai mutat Renelu la tine in casa! Siguranta generala se pune de 25 A maxim! Daca o pui de 36 A se impusca firele prin pereti! Voi pe la scoala nu ati facut fizica?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru K0sti):

Da frate, am facut fizica la scoala dar asta nu este apartamentul meu stau intr-un fel de chirie aici e o treaba mai complicata dar am problema asta thinking si habar nu am cum sa procedez la cine sa apelez, daca astia au pus aici o suta de sigurante, cea mai mare fiind de 40 de amperi, ce sa fac? oricum tot orasul are probleme electrice, sunt fluctuatii in fiecare zi, unde lucrez se strica mai mereu transformatoarele si unul de ala costa peste 1000 de euro, nimeni nu face nimic. dar eu vreau sa-mi rezolv problema ca nu vreau sa dau foc la bloc, asa cum am mai spus! Pe intuneric nu-mi convine sa stau, am si eu ca toti oamenii frigider congelator etc... mi se strica ce am pe acolo daca inchid siguranta, o singura siguranta este pentru toate prizele din apartament, mi se pare ciudat, de scos scot mereu televizorul din priza dupa ce-l folosesc, restul le-am mutat, problema este ca tot face asa, imi mut si tv-ul laughing imi aglomerez o camera de-aiurea doar pentru ca 2 prize au chef de 'scandal' laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RB26DETT):

Pai si noi ce sa-ti spunem pe nevazute? Cheama un electrician!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează