| denisQ00 a întrebat:

Buna! Am o problema cu internetul, am un router ASUS RT-N18U si am ping foarte mare si viteza de descarcare foarte mica (nu tot timpul dar in majoritatea timpului) eu ma joc mult pe calculator si nu pot spune ca ping-ul nu ma enervează, am undeva pe la 70-80-90 ping dar urca până si la 150 - 200, in urma eram conectat prin wifi, eu fiind la etaj iar routerul la parter, dar acum mi-am cumparat un *adaptor powerline* si e mai bine putin, adica e o stabilitate dar ping-ul tot mare il am, niste sfaturi si idei?

4 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Pentru jocuri online LAN e cel mai bine, un cablu gigabit si va merge lux.

| Algo098 a răspuns:

Nu cred ca e de la router. Trebuie sa fie de la sursa de internet. Eu am prin wifi ping = 32ms si prin cablu 20ms - internet UPC.

| GPA a răspuns:

Fiind la etaj, distanța dintre router și PC nu este într-un câmp deschis, până la urmă, pereții solizi stopează semnalul. Este adevărat, un powerline poate distribui același semnal mai departe, însă conexiunea de mare viteză (Gigabit) o vei avea doar prin cablu de rețea (UTP). Aici nu depinde doar de powerline, depinde foarte mult și de adaptorul/antena Wifi care recepționează semnalul cât și de standardul de conexiune și benzile de frecvență 2. 4Ghz sau 5Ghz (a/b/g/n/ac).

Ori folosești cablu de rețea din router până la unitate, ori te muți efectiv lângă router dacă vrei totuși să rămâi pe conexiune Wifi și s-ai un ping relativ mic.

| denisQ00 explică (pentru GPA):

Eu nu am internet rapid, stau la țară și internetul in contract este maxim de 30 mbs dar reali prind cam 20 cand e bine, de marit viteza nu pot pentru ca nu exista aici trafic mai mare. Nu e internet prin fibra optica, e parcă ceva cablu *coaxial* nu stiu EXACT, si am inteles ca depinde si de vecinii mei cat folosesc din internet