|

Buna!

Am si eu o intrebare, care e treaba cu Facebook si cu atacul hackerilor? Am auzit ca daca folosesti Facebook si esti dat afara si sa te loghezi din nou, inseamna ca Facebook ti-a securizat contul, dar acum am auzit la stiri ca daca ai fost dat afara de pe site, e posibil ca si tu sa fii afectat!

Ar trebui sa imi schimb parola sau ceva? Imi este cam frica sad

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Facebook oricum are o buna parte din datele tale personale. Nu este nevoie de hackeri pentru asa ceva.
Un sfat ar fi sa iti schimbi parola o data la cateva luni, si sa iti reinstalezi windows-ul cam tot la acelasi interval de timp. Mai ales daca descarci diferite chestii de pe net si intri pe site-uri care nu sunt sigure.
Inca ceva, cand iti schimbi parola, pune o parola foarte puternica. Genul asta de parola contine
- cel putin o litera mare
- minimul ar fi de 8 caractere dar eu zic sa fie de 16.
- macar 2 cifre
- si daca iti permite, sa pui si un semn, cum ar fi : @, #, $.
,, Camastaarfiunexempludeparola23#" Ceva foarte lung si cat mai complicat (dar care sa tii si minte)
Un alt sfat FOARTE important, ar fi ca sa nu ai aceeasi parola peste tot. Adica parola de la Facebook sa nu fie si aia de la Instagram, de la google, de snap, de la... (cine stie pe ce site mai esti tu logat).
Deoarece sa zicem ca ii imprumuti un anumit cont, unui prieten de al tau si ii dai numele / e-mail-ul + o parola. Daca acea parola este si parola de la Facebook, crede-ma ca o sa fie foarte curios sa incerce (mai ales daca stie si e-mail-ul). Adica sa zicem ca te-ai logat odata pe Facebook de fata cu el, ti-a vazut e-mail-ul si tu posibil sa fie fost ceva gen,, nu conteaza, oricum nu stie parola " Si uite, acum ca a obtinut-o oricum o s-o incerce.
Nu iti pune ca parola numele tau + anul in care te-ai nascut. Parola asta este foarte usor de ghiciti si daca ai un prieten mai curios de felul lui, te poti trezi cu o surpriza.
Nu iti zic sa-ti schimbi parola de la Facebook, faci ce vrei. Oricum, ceea ce am zis eu mai sus, poate fi folosit pe orice site pe care te loghezi. Chiar si aici. big grin. Este pentru singurata ta pe internet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Nemessys):

Multumesc pentru sfaturi!
Am cont pe google/Youtube, Instagram, yahoo mail logic, snapchat, twitter (dar acolo postez lucruri despre vedete, albume, deci nu e mare branza daca e spart vreodata) si toate sunt diferite! La mail si Facebook e un nume inventat de mine! Tocmai am schimbat-o acum, teoretic e aceeasi, dar scrisa altfel laughing nu prea are ce vedea la mine, nu postez poze indecente, informatii nu am dat etc.....hehe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează