| CorpseOfGuitar a întrebat:

Am un procesor Intel Pentium E2180, placa video ASUS EAH2600 series, rami DDR2, si o placa de baza ConRoe945PL-GLAN cu socket 775. Vreau sa ii schimb placa de baza din cauza ramilor, vreau ceva pe ddr3. Daca voi cumpara o placa de baza cu socket de 1150, se va potrivi procesorul si placa video? Adica vor fi compatibile? Daca nu, ce placa de baza imi recomandati cu socket de 775 socket si sa fie ddr3? Va rog sa-mi si explicati care e toata faza cu socket-ul, multumesc!

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Daca schimbi placa de baza cu una pe skt1150, procesorul actual trebuie schimbat si el.
De asemenea, presupunem ca ai schimba procesorul si placa de baza, ram ai zis ca o sa cumperi tu, dar ramane placa video. Ei bine, placa ta video e praf, e vai de ea. Integrata din placile de baza cu socket 1150 e in cel mai prost caz de 2 ori mai performanta decat placa ta video actuala, si in cazuri favorabile, de 3 ori mai performanta decat placa ta video actuala.
So...
De asemenea, nu merita nici sa schimbi cu o alta placa de baza pe skt775 dar ddr3. Asa ca, mai pe romanteste, ori schimbi totul, ori nimic.

| CorpseOfGuitar explică (pentru sltlp):

Iar daca in vara apuc sa imi cumpar acest calculator: http://www.emag.ro/......TZBBBM/,ce lipsuri are? adica vreau sa il folosesc mai mult pentru jocuri gen Far cry 3.

| sltlp a răspuns (pentru CorpseOfGuitar):

Pana la vara o sa se schimbe extrem de multe. Nu iti fa planul de pe acum.

6 răspunsuri:
| ionutzz223 a răspuns:

Saluatre!
Pentru inceput procesorul tau are socket 775, placa de baza pe care o cumperi tu are socket 1150 nu se potriveste de loc.

| bradutuI99 a răspuns:

Ascultă la mine, mai bine ai păstra tot aşa cum e şi ai mai pune nişte ram, dacă ai deja 3-4 gb, nu mai ai ce schimba, nu e o diferenta imensă între DRR2 şi DRR3, mai bine ţi-au lua o placă video mai bună ţinând cont că procesorul tă e bunicel, îţi recomant un ATI Radeon HD 7750 sau un nVIDIA GTS.
Cât despre soketuri, fiecare procesor şi fiecare placă de bază e făcut pentru un anumit soket. Dacă un procesor e pe soket 1150 nu poate fi pus pe o placă de bază care are slot 1155 sau 2011 sau altele, şi invers e la fel.

| CorpseOfGuitar explică (pentru bradutuI99):

Am doar 1GB de ram, iar DDR2 costa destul de mult, as vrea sa-mi bag 4 BG

| bradutuI99 a răspuns (pentru CorpseOfGuitar):

Nu zice nimeni că trebuie să cumperi plăcuţe noi, ia ceva la mâna a doua şi ajungi destul de ieftin, depinde acum şi câte sloturi ai pe placa de bază, cel mai probabil ai 2, vinde-o pe asta de 1 gb şi cumpără 2 de 2gb, te ajunge undeva pe la 150 lei maxim.
Ai face o greşeală să cumperi ram DRR2 nou pentru că e prea scump şi nu o să se mai folosească în câţiva ani.