| LeNNy0999 a întrebat:

Azi i-a luat pc-ului meu 2 ore sa se deschida, s-a deschis, nu am putut umbla pe el, am dat sa deschid un folder, i-a luat 30 min pana s-a deschis, ce s-a intamplat? Va rog ajutati-ma crying(, am observat sa led-urile de langa butonul de pornire nu mai palpaie, e unu verde si unul rosu, stau aprinse non stop.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Simptoma descrisa de tine, si anume: citirea foarte greoaie a discului si luminarea continua a Led-ului de activitate a hard disk-ului indica un singur lucru: ai BAD-uri PE HARD DISK!
Problema NU se rezolva cu reinstalarea Windowsului!

Windows-ul are o solutie care rezolva temporar aceasta problema: repararea hard disk-ului prin marcarea zonelor defecte, pe care nu le va mai folosi. Aceasta marcare insa se sterge la o noua instalare si problema ramane. Solutia definitiva este schimbarea hard disk-ului, dar este costisitoare.

Solutia urmatoare insa rezolva problema, se va putea folosi hard disk-ul in continuare:

1. Se intra in My Computer
2. Se da click dreapta pe icoana partitiei dorite sa fie reparata
3. Se alege Proprietati
4. In meniul aparut, la Tools (unelte) se alege verificarea discului (check disk
5. Se marcheaza (se bifeaza AMBELE optiuni: repararea automata a sistemului de fisiere si verificarea intregii suprafete a discului, dupa care se da confirmare (ok).

Pasii 2-5 se vor repeta pentru FIECARE partitie! Fiecare va dura timp indelungat (chiar si cateva ore), timp in care se lasa calculatorul sa lucreze. La sfarsitul verificarii, zonele cu BAD-uri (cele defecte) vor fi marcate si se va sari peste ele, ca si cum n-ar fi nici un defect, iar calculatorul va functiona iarasi rapid.

ATENTIE!
I. Scanarea si repararea automata al partitiei C: se poate face doar la urmatoarea repornire, ceea ce se va anunta cand ceri scanarea. In acel moment se va da Restart din meniul Start, iar verificarea se va face dupa urmatoarea pornire a calculatorului, inainte de aparitia desktop-ului cu iconitele. Si in acest caz se va lasa sa-si faca treaba, fara interventie, chiar daca dureaza mult!

II. Daca (dupa un timp) se incetineste iarasi sistemul, atunci va trebui schimbat hard disk-ul, deoarece defectele se inmultesc (slabirea stratului de magnetizare)

| LeNNy0999 explică (pentru Bula):

Lam rezolvat, ce bine happy

| Bula a răspuns (pentru LeNNy0999):

Ma bucur.
Daca mai apare candva acest fenomen, atunci poti repeta procedura.
Sunt hard disk-uri care functioneaza ani de zile bine, daca BAD-urile subt ocolite (marcate), dar daca apar des BAD-uri, atunci va trebui schimbat.
Si in caz de schimbare se poate proceda fara sa pierzi nimic, daca se copiaza fizic tot continutul pe discul nou (asta necesita insa cunostinte de service aprofundate).

6 răspunsuri:
| CPAElites a răspuns:

S-a stricat Hard Disk-ul.
Tu sa opresti pc-ul il scoti din priza sau ti apasat pe butonul power pana se opreste?

| xByte a răspuns:

Poti aplica solutia care este cea mai practica pentru rezolvarea multor probleme, si anume reinstalarea windows-ului happy

| nicoooletaaa a răspuns:

Buna! Sunt doua variante. 1. Trebuie sa mergi cu unitatea pc. ului la curatat deoarece motorasul pentru ventilatie este plin de praf. Sau
2. Ai un virus in pc si trebuie sa il reformatezi pana nu e prea tarziu.

| LeNNy0999 explică (pentru nicoooletaaa):

E foarte bine curatat si acum reinstalez windowsul