anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna. Este tigara electronica nociva? Este mai nociva decat cea normala? Am tot vazut ca unii zic ca e mai nociva decat cea normala, iar altii zic ca e cu 95% mai putin nociva decat cele normale. Pana la urma, care-i adevarul?

Răspuns Câştigător
| Uvox a răspuns:

95% este procentul real.
Să înțelegi că există un 5% care este nociv.
Iar asta este o evaluare făcută în condiții controlate și mă refer în special la calitatea lichidele utilizate.
Da, este clar ca nu mai ingerezi peste 2000 de substanțe toxice ca în cazul tutunului dar asta nu înseamnă că lichidele sunt sănătate curata.
Iar dacă folosești cu nicotina din start nu este ok.

| Azorrion a răspuns (pentru Uvox):

Nu am nicotina in ea. Poate afecta cresterea?

13 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Nociva este, oricine iti zice ca nu sau te minte sau n-are idee. Problema majora cu ele este ca nu avem studii longitudinale (pe multi ani) ca sa stim ce si cum provoaca, tigarile clasice sunt studiate de zeci de ani asa ca stim cam tot ce cauzeaza.

Acum, problema majora la cele electronice este ca licidele alea de le pui in ele nici nu sunt foarte controlate, si multi oameni cumpara ieftinituri chinezesti care cine stie ce au in ele.

Procentul ala de 95% nu e cel cu care sunt mai sanatoase decat cele normale, ala zice cat% din substantele nocive se gasesc in aerosolul ala. Informatia este pozitiva deci logica de baza zice ca ar fi macar putin mai bune.

O alta problema cu ele este ca neavand idee cand ti s-ar termina "tigarea" tinzi sa fumezi mai mult decat ai fuma in mod normal asa ca in ciuda faptului ca au mai putine substante nocive tinzi sa bagi mai mult in tine.

Eu personal cred ca sunt mai ok, au existat decese din cauza lor da numerele documentate sunt relativ mici. Daca nu te poti lasa de nici o culoare e mai ok cu electronice decat cu tigari clasice insa trebuie sa cauti lichide mai de calitate si sa eviti cu orice pret aromele (alea sunt de obicei cea mai toxica parte).

| RoCkKiD a răspuns:

Stiu, si de la chem trails, lipsa de clisme si oameni care nu stiu sa se detoxifice...las-o asa ca aici nu-i grup de mamici unde toata lumea e in limba dupa conspiratii.

| Andreeush a răspuns:

Evident că e nocivă, soluția ideală ar fi să renunți la fumat.

| Frank51 a răspuns:

La mine a fost atat de nociv incat a trebuit sa ma opresc. Am vapat cam 2 saptamani, atat a putut organismul meu sa duca, dupa care am inceput sa tusesc, sa respir greu, sa ametesc, sa mi se faca rau. Am fumat si tigari normale dar frate nu aveam nimic de la ele. Nu stiu ce pun astia in substantele alea, dar sunt sigur ca ceva mai toxic decat tigarile.

| Sonia822 a răspuns:

E jale. bagi in tine plumb, diferite chestii care se pot vedea la microscop, pilitura de fier, etc. Ai plamanii varza, cu cat renunti la ea mai repede, cu atat mai bine. Te vor ajuta pe moment betisoarele parfumate, prin camera, ala antistress sunt faine, dar depinde de stare. Inearca si vei reusi.

| Sonia822 a răspuns:

Acolo unde ai citit ca e cu 95% mai putin nociva....VEZI CA ARE O STELUTA laughing Stii ce inseamna asta?

| Uvox a răspuns (pentru Sonia822):

S-au făcut studii in Marea Britanie si nu numai. Acum ca este 95% sau 91. 95637% sau ce procent vrei tu, sa-mi explici ce relevanta are.
În esență a face comparatia intre ele este ca si o comparatie intre un laxativ puternic si cianuri.
Mai plânge unul ca inhaleaza pilitura?
Serios, va place sa va dati cu parerea aiurea.

| Sonia822 a răspuns (pentru Uvox):

Nu-si da nimeni cu parerea, e suficient sa cauti pe google sa citesti ce contine. Sa iei asa, vreo 3-4 articole la rand, ca sa-ti faci si tu o parere, ca tot parerolog esti! n-am auzit de asa ceva, apare la markete pe expozorul de tigari, si cam tot vad 95% si nu stiu cum sa interpreteze. Si daca faceau studii, cu siguranta euau COMANDATE in marea britanie si testatepe romani, pentru ca marea britanie nu face experimente pe catatenii sai. Poti fi mai bland, pentru ca esti tot fumator de asa ceva, si le fumezi inchizand ochii mintii. Nu te uita ca-i parfumata, orice substanta poluanta introdusa in corp e poluanta pentru celule, ca nu tine de fitoterapie

| Uvox a răspuns (pentru Sonia822):

Probleme ta este ca eu chiar m-am documentat si discut de studii nu vorbe la colț de net.
Problema mea este ca sunt fumator de țigări de tutun.
Daca conceptul "cel mai mic rau" iti scapa, cauta pe net. Ajuta.

| Sonia822 a răspuns (pentru Uvox):

Vb tu de studii, dar stii cum se fac studiile? laughing

| Uvox a răspuns (pentru Sonia822):

Da, in mare parte da.
Ce vrei sa înțeleg din intrebarea asta? Ca studiile sunt plătite de asociația producătorilor de e-lichide? Sau de cea a producătorilor de esențe alimentare?
Vapatul nu mai este necunoscuta care era acum niste ani.
Nu am susținut că este sănătos, intrebarea era daca este mai puțin nociv.
Raspunsul este un mare DA.
Am o intrebare pentru tine, este sănătos consumul de legume si fructe? În condițiile în care discutam de hibridizări si cine stie cate pesticide?
Daca tu ai grădină personala, este perfect chiar in condițiile în care până si ploaia este până la un punct plină de toxine. Eu nu, deci voi continua să consum fructe si legume.
Este, asa cum am incercat sa explic, cel mai mic rau.
Mai rau este cu încăpățânare ta?

| Sonia822 a răspuns (pentru Uvox):

Hoho..ploaia are doxina, furan, acid cianhidric, de la incineratoarele care ard noaptea, cu acordul garzii de mediu. Fructele si legumele sunt importate si daca nu cresc in laborator, cresc pe campuri pe care s-au inchis gropi de gunoi si au fost acoperite cu stratul de pamant de 50 cm, cf legii. Ahaaaaa...e vast subiectul, pot vorbi zile in sir. Noapte buna