|

Buna, sa zicem ca luam 2 procesoare identice, in genul 2 ghz dual, aceeasi arhitectura, aceeasi tehnologie, doar ca unul are 4 threaduri si celalalt are 2 threaduri, cu cat este mai bun cel cu 4 decat cel cu 2? As prefera in procente daca se poate! Funda!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

In general au aceeasi performanta cu exceptia aplicatiilor care stiu nativ sa desfasoare executia in toate threadurile pe care le gasesc libere si acolo ar putea aparea intre 25-50% diferenta. IMHO.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa nu te miri daca multe jocuri sau programe o sa mearga mai bine pe un dual core cu 3.0 Ghz (fiecare nucleu) decat pe un quad cu 2.0 ghz ( fiecare nucleu ) asta din cauza faptului ca MAJORITATEA programelor si jocurilor nu folosesc mai mult de 2 nuclee. Acum in cazul tau, 2 procesoare cu aceeasi frecventa dar unul dual iar altul quad, pai evident cel quad core o sa fie mai bun cand o sa fie nevoie de mai multe nuclee, lucru care nu stiu cum se poate calcula in procente laughing, asta depinde de tine, de windowsul pe care il folosesti, jocurile care te joci, programele cu care lucrezi, etc. Si inca ceva, depinde si de marca ( amd sau Intel ), alea Intel sunt mult mai bune in single tasking, amd sunt mai bune in multitasking. Sarbatori fericite!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pune-l pe cel cu 4 din cauza ca procesorul dual-core are 2 nuclee si este mai incarcat, dar ce l cu 4 are 4 nuclee si nu e asa de incarcat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează