| Vântulalb a întrebat:

Buna seara.
Am citit cate ceva si pe aici si pe Softpedia (acolo nu am cont) si va intreb pe voi care va pricepeti: e adevarat ca cineva poate prin intermediul calculatorului meu (al meu de exemplu, ca sa se inteleaga) sa mineze? Sa mineze fara ca eu sa stiu, sa intre nu stiu cum la mine si sa faca asta. Va rog fara bascalii. Doar explicati-mi.

7 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Se poate ca cineva un hacker de ex. sa instaleze un soft care sa se ocupe cu minatul pe un PC folosind fie procesorul grafic al unui PC victima fie procesorul propriu-zis, dar ca acel soft sa "patrunda" pe PC este ca utilizatorul PC-ului sa dea cumva acces, cum? neavand instalat un antivirus cu update la zi, neavand un antimalware cu update la zi, instaland programe "gratuite" de pe internet la nimereala, luand jocuri video de pe trackere si asa mai departe.
Ce recomand eu este sa se foloseasca doar softuri originale de pe paginile producatorilor, chiar si cand descarci un antivirus sau orice altceva sa o faci de pe pagina producatorului.
Apoi sa incepi sa te documentezi despre cum sa iti securizezi mai bine PC-ul.
Nu inseamna ca ai un miner.
Eu le recomand tuturor pustilor de obicei sa inceteze sa isi instaleze jocuri video de pe trackere pentru ca multe contin malware, trojan si asa mai departe si cel care are acces la PC-ul tau poate face cam ce vrea din el.

| Zuzu1991 a răspuns:

Da, dar
daca tu ai antivirus atunci putin probabil
iar un hacker destul de bun face bani seriosi pe dark web, nu se baga sa faca 0.2eu pe zi din minat in calculatorul tau

| SpiridusulTuca a răspuns:

Foloseste malwarebytes, BitDefender si dupa vezi daca ai. Probabil gaseste si rootkit si minere

Răspuns utilizator avertizat
| UltraSoundSound a răspuns:

Da,se poate sa mineze fara ca tu sa stii. Spre exemplu un soft, pe nume oCam, instala o aplicatie de minat pe procesor fara ca tu sa stii. Mai multe despre acest minat...eu nu prea stiu happy
Seara faina! happy

| Vântulalb explică (pentru UltraSoundSound):

Multumesc si pentru atat.
O seara faina si tie!