|

Buna seara. am un kit de memorie dual channel de 2x 4gb DDR3, 1333mhz. si am mai adaugat inca un kit de memorie 2 x 2gb 1333mhz.



cand bag aceste doua memorii 2x2gb. sistemul porneste dar nu apare semnal pe monitor. si nici buzzer-ul. in q-led imi apare eroare 55.





separat primul kit imi functioneaza. care ar fi problema?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Este posibil sa nu faca bine contact careva memorie in soclu.
Mai poate fi si una din memoriile adaugate defecte (trebuie montate in locul celor vechi, de 4Gb.
Daca functioneaza calculaorul cu ele, atunci pui memoriile vechi in sloturile secundare, libere. Deseori se intampla conflicte de ne-recunoastere (corecta) cauzata de pozitia memoriilor diferite in slot-uri.

La final lasi configuratia si pozitionarea cu care sistemul "vede" mai multa memorie si functioneaza stabil.

In mod recomandat TOATE cele 4 memorii ar trebui sa fie identice, preferabil chiar din acelasi serie de fabricatie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Difera doar firma. cele 2x 4gb le-am pus pe sloturile albastru deschis iar celelalte doua pe albastru inchis. ca sa lucreze in dual chanel.
daca pun una de 4 si un de 2 in cele albastru deschis va avea ceva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru octav005):

Citeste in manualul placii de baza cum- si unde trebuie plasate perechile de memorie pentru a functiona in dual channel!

NU toate memoriile suporta acest regim si modul de accesare ale memoriilor poate diferi de la model la model si de la o firma la alta! Daca nu sunt compatibile, atunci apare un conflict si calculatorul nu mai porneste sau functioneaza cu erori sau mult mai incet decat ar putea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează