| Alexandru41848 a întrebat:

Buna seara... As vrea sa știu, daca am un monitor complet patrat și cumpăr unul mai lat. Nu știu cum se zice dar mai lung. Rezoluția sa setează singura automat la noul monitor sau rămâne cea veche de la cel patrat?

Răspuns Câştigător
| Algo098 a răspuns:

Se seteaza automat. Daca nu se seteaza automat se poate alege rezolutia din setarile ecranului "Display settings" -> "Display resolution". Apare un meniu din care se poate alege rezolutia. In dreptul rezolutiei potrivite apare cuvantul (Recommended). Daca monitorul are un CD cu drivere se pot instala si acelea sau se pot cauta drivere dupa numele monitorului pe site-ul producatorului. Acele drivere ajuta la recunoasterea monitorului si uneori pot aduce functii suplimentare pentru monitor.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

„Mai lat, mai triunghiular"!
Of, Doamne!

| Alexandru41848 explică (pentru darrio2007):

Nu mă am cu monitoarele sorry

| darrio2007 a răspuns (pentru Alexandru41848):

Este ceva elementar care se invata la scoala. Triunghi si dreptunghi nu este acelasi lucru.

| antimulte a răspuns:

Uneori se face automat, depinde cat de "desteapta" e placa video, daca vede ce monitor are conectat si se autoregleaza sau nu. Dar si daca nu se regleaza, o faci usor din setari. Depinde ce Windows ai, ca sa iti spunem pas cu pas.

| anonimg a răspuns:

Te referi la monitor dreptunghiular.
Sunt rezolutii diferite, si aceasta nu se face automat.
Trebuie sa dai clic dreapta cu mouse-ul pe ecran -> selectezi "Screen resolution". Aici selectezi rezolutia pe care o are noul tau monitor (scrie pe cutia acestuia si pe documentele lui).
Ca in videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=U0QCemJi9Ak

Fiindca este posibil ca sa nu mearga nici cu setarile de mai sus, va trebui sa ajustezi rezolutia din setarile placii video: nVidia, AMD Radeon, etc). Placa video este raspunzatoare de rezolutie.