| omu9383 a întrebat:

Bună seara! Astăzi mi-am cumpărat un SAPPHIRE R9 380 second hand care mi-a înlocuit un GTX 960 GIGABYTE WINOFORCE l-am instalat în calculator foarte bine, toate firele sunt conectate în locul corect. El îmi da, un beep când ii dau drumul. Imi arata un background albastru cu mult alb în mijloc, când îmi zice please wait textul îmi arata multe culori si când se încarcă nu mai pot sa vad nimic pentru ca sunt foarte multe culori combinate pe ecran. Este ca placa e second-hand sau ca am drivere nVIDIA?
Placa a fost modificata de oameni de la care am cumpărat acel SAPPHIRE R9 380. Modificările nu au fost majore, doar au schimbat coolerele de pe GPU. Ce credeți?

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Evident că greșești mult aici. Trebuie să ștergi complet driverele existente pentru Gtx 960, atât din Windows cât și din registru'. Pentru a-ți ușura munca și a șterge în siguranța urmele plăcii video și a monitoarelor/adaptoarelor video, folosește "DisplayDriverUninstaller".
https://www.guru3d.com/......ad,20.html

Pentru a șterge definitiv registrele vechi ale driverului plăcii video, trebuie să execuți DDU în safe mode cu drepturi de admin "Run as admin". Deci, pornești Windows-ul în safe mode, ori cu un kit de instalare, ori prin tasta F8/F9, înainte de Boot screen, deschizi DDU "as admin" și la opțiuni bifezi :
✓Remove Present and not present monitor
✓Remove Vulkan Run-time
"Nvidia specific options" le bifezi pe toate.
"AMD specific options" le bifezi la fel, pe toate.
"Advanced options" bifezi doar "Prevent downloads of drivers from Windows Update".
Ok, in meniu selectezi GPU, Nvidia Gpu, apoi "Clean and do not restart" pentru că vei mai avea de făcut o setare, tot în Windows.
Deschizi "Run", scrie : systempropertieshardware
La "device instalation" selectezi pe "no-never update drivers from Windows Update".
Pornești normal în Windows acum, vei fi nevoit să instalezi tu driverul, manual. Driverele instalate de Windows sunt basic, drivere generice, nu includ niciun modul de performanță.
Vei descărca instrumentul de la AMD și-l vei lăsa să verifice portul PCI-E pentru a descărca un driver pentru placa ta :
https://drivers.amd.com/......28_web.exe

Instalezi driverul "Opțional", nu cel recomandat (WHQL).

| omu9383 explică (pentru GPA):

Deja am rezolvat de mult problema, era fix ce ai zis dar îți mulțumesc!

2 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

Pentru a elimina aceasta posibilitate incearca sa dezinstalezi driverele respective si revin-o iar. Mai verifica iar cablurile si conexiunea.

E foarte probabil sa fie o defectiune hardware.