|

Buna seara azi am terminat si eu de montat centrala termica stau la curte b si ma intereseaza daca o tin la 24+ sau care e temperatura maxima pentru a nu plati mult, am 2 camere bucataria baia si hol 5 calorifere si ma intereseaza cat este de plata lunar la acceasta temperatura care o am care aveti idee ajutati-ma va rog din suflet

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru o temperatura normala in camera eu o pun centrala pe 21 grade. Cand este mai frig o pun si pe 22 grade. 24 imi pare exagerat. Acum, depinde si de termostat. Unele termostate arata 24 grade dar in camera pot fi doar 20. Cat despre plata, asta nu-ti poate spune nimeni. Depinde de multe conditii specifice:
-cat de veche este casa;
-daca este izolata;
-cati pereti exteriori ai;
-din ce materiale este facuta casal;
-ce fel de ferestre si usi ai;
-suprafata locuintei tale;
-cate persoane stau cu tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

24 de grade mi se pare mult. Chiar si un copil se sufoca la temperatura asta. Daca ai copii, 22-22, 5 e suficient. Oricum, se va opri la 0, 5 grade peste ce ai setat.
Din experienta mea si ce "am mai tras cu ochiul/urechea", e bine sa mearga toate caloriferele. Altfel, forteaza sa incalzeasca cu 1-2 calorifere sisuma mai mult. Daca toata casa e incalzita, se pastreaza o temperatura constanta si nu porneste prea des.
Dat fiind ca esti la casa si nu te protejeaza nimeni imprejur/dedesubt, vei plati mai mult decat la bloc. Eu, la bloc, 4 calorifere, consum mare de apa calda, dau in medie 150 lei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

24 de grade e cam mult, eu iti sugerez sa o setezi la 22 de grade, este si mai sanatos asa. Eu stau la bloc si am tot 2 camere, baie, bucatarie si mi-am montat de 2 ani centrala Vismann Vitodens 050 si am ajuns sa platesc mult mai putin, jumatate din cat plateam cat eram la pausal. Setez temperatura de 22 grade.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează