| sayWhaaat a întrebat:

Buna seara TPU, am cumparat acum cateva zile un monitor AOC G2590FX si l-am conectat la laptop prin cablu HDMI, pana imi ajung componentele comandate pentru a asambla PC-ul de gaming si a conecta monitorul la el, acesta fiind si motivul pentru care a fost cumparat.
Astazi, dupa 2 zile de utilizare, imaginea s-a facut neagra, desi becul monitorului era verde constant. S-a intamplat imediat dupa ce iubita mea a scos din acelasi prelungitor, cablul de la aspirator.

E cineva aici cunoscator in domeniu? As aprecia niste idei sau ce sa fac, s-a prajit? Pot folosi garantia pentru asa ceva? O sa incerc sa-l conectez la PC prin cablul DP, in cateva zile, e ceva ce pot face pana atunci?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Din (tele)comanda monitorului se poate alege intrarea de semnal cu care sa functioneze monitorul.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

- Pe monitor este selectata intrarea corecta de semnal?
- Ai verificat daca nu a iesit careva mufa a cablului HDMI din monitor sau PC?
- Led-ul hard disk-ului palpaie normal?

| sayWhaaat explică (pentru Bula):

- Nu am modificat nimic, deci nu vad de ce nu. Monitorul era aprins si functional in momentul in care am scos mufa aspiratorului din prelungitor. Problema era ca nici nu puteam sa verific daca era pe HDMI 1 sau pe HDMI 2 pentru ca nu aveam acces la meniu, umblam in spate la "stick-ul" acela din care gestionezi meniul dar nu aparea nimic. O sa incerc maine sa bag mufa hdmi in cel de-al doilea slot, in caz ca era selectat pe hdmi 2.
- Nu a iesit nimic, am si scos si bagat dupa aceea de 2 ori, atat mufa cablului HDMI cat si cea de power. La fel, led verde, screen negru.
- Nu m-am uitat la led-ul hardiskului cat timp monitorul era conectat, o sa ma uit maine dimineata cand incerc iar monitorul si voi raspunde aici daca nu e cu suparare, dar acum e galben, cand palpaie, cand ramane constant, cand e stins complet.

| sayWhaaat explică (pentru Bula):

Stiu, dar degeaba misc stickul acela ca nu se intampla nimic. Inainte mergea perfect.
Led verde, imagine neagrea, si degeaba dadeam din telecomanda ca nu se intampla nimic.
Pot sa deranjez in jur de joi saptamana viitoare cand voi monta PC-ul, cu un mesaj privat, in caz ca monitorul nu se va aprinde nici cu DP?
In orice caz, multumesc si o seara frumoasa

| sayWhaaat explică (pentru Bula):

Am rezolvat, multumesc mult. Era setat pe HDMI 2 si mufa bagata pe HDMI 1. Nu stiu cum s-a shimbat ca eu nu am facut-o.