| Mazzenine a întrebat:

Buna seara TPU! Am o problema cu internetul. Mai exact, am internet prin cablu și telefon fix. Internetul îmi merge la o viteza extrem de proasta, bine, este o distanta de cam 1 kilometru aproximativ dintre mine și,, magazinul" Telekom, iar eu stau mai la periferia orașului. Oamenii mi-au spus că îmi merge internetul prost tocmai din cauza distanței și spun asta de fiecare data când îi întreb de ce merge netul atât de prost. As dori sa știu dacă este ceva de făcut și nu mă pot muta de la furnizorul de internet, din păcate.

Răspuns Câştigător
| ziftode a răspuns:

Romtelegaura a tras fire de rahat
telekom a cumparat romtelgaura
dsl (adsl, xdsl, whaterver) poate sa mearga f.f.f.f. prost cand ploua, e frig, etc.
daca merge indeajuns de prost poti sa te duci la alt provider si sa iei un 3-4g/router, are limitari de gen cantitate pe luna, dupa care scade drastic, dar daca merge destul de prost poate fi o imbunatatire, iar asta e fara fir
insa te sfatuiesc sa te duci la Vodafone sau poate digi, daca te duci la Orange o sa cazi din lac in put

PS, daca telekomul o sa iti faca figuri ca reziliezi contractul, atunci intreaba-i daca nu vor sa iti faca netul cum trebuie si nu il mai reziliezi, altfel, poate ii dai in judecata pentru teapa (platesti net de secolul 21 - 2018 si primesti un sut in kur care nu era acceptabil nici in 1995... toamna) asa ca ori iti fac netul cum trebuie ori hai sictir si la mai mare!

| Mazzenine explică (pentru ziftode):

Da, sunt de aceeasi parere cu tine si totusi am incercat sa merg pe varianta ca - hai ca merge - ca sa nu fie acolo ceva cat de cat stabil, dar sincer mi se pare de prost gust sa platesti 20-30 de lei si sa primesti un mare rahat turcesc in schimb. Sunt atatea oferte de la alti furnizori de internet(la care eu nu am acces din cauza distantei, care intr-o oarecare masura este de inteles ca zona nu este atat de populata) incat atunci cand compari iti dai seama cat de slab este Telekom-ul din orice punct de vedere.

| ziftode a răspuns (pentru Mazzenine):

Din pacate, romtelecomul a fost singurul care a "cablat" toata tara, cu fonduri europene
restul au nevoie ori sa cableze fibra optica platita de ei din buzunar, ori sa se bazeze pe fibra deja existenta (de gen NetCity in Bucuresti)
asa ca, stai la tara, liniste, aer curat, DECENTA PE STRAZI, ETC. trebuie undeva sa fie si ceva naspa, deh

c'est la vie!

| Mazzenine explică (pentru ziftode):

Nu e problema legat de mine caci eu nu voi mai pierde chiar asa mult timp pe-aici si voi fi plecat in anii urmatori, ci vorbesc in principal de ceilalti. O sa vad ce rezolv si o sa revin cu un mesaj. happy

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Telekom nu te va muta la alt furnizor de internet, trebuie sa te muti singur!
Daca ei nu-ti asigura internet de calitatea cuprinsa in contract, atunci le dai un termen (in scris) sa rezolve problema, dupa care te muti la care furnizor doresti.
Intre timp intereseaza te de la vecini: cine mai are internet, la care furnizor si cum le functioneaza.

| Mazzenine explică (pentru Bula):

Doar nu mă gandeam că o să-i pun pe ei să mă mute la alt furnizor. laughing)))) Mulțumesc pentru sfat.

| RAY a răspuns:

Asta vorbesti cu telekom ei stiu ce si cum, in contract este trecut o viteza minima care in mod obligatoriu trebuie sa o ai, nu are importanta distanta asta, doar telekom e in zona ta?

| Mazzenine explică (pentru RAY):

Da, doar Telekom. O sa mă uit în contract și o sa vin mâine cu un răspuns cert.

| sierra1 a răspuns:

N-ai ce face. Tehnologia lor e naşpa. Când iţi expiră contractul, mută-te la rds

| Mazzenine explică (pentru sierra1):

Am sunat, ei nu ajung până aici pentru că trebuie să fie mai multi legati. Nu este zona îndeajuns de populata. happy

| Goete a răspuns:

Pune-ti internet prin satelit