|

Bună seara, TPU am o problemă la windows mi se blochează într-una pe starting windows.
Cand se blochează si ii dau restart nu-l mai pot porni, stă blocat pe starting windows și vreau să stiu dacă este vreo problemă de hardware sau de soft adica de la windows sau de la componente.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Pasii de facut:
1. Testare suprafata Hard Disk pentru Bad-uri (mai ales partitia C: )
2. Reinstalare Windows (daca nu si-a revenit dupa (1) ).

| explică (pentru Bula):

N am hadr disk am ssd și cum fac testare suprafața

| a răspuns (pentru DeadpoolNr1):

Poti folosi Check Disk din Windows (in My Computer: click-dreapta pe disc - Proprietati - verificare disc, bifate toate casutele).
De asemenea, poti folosi pentru testare si programul "HDTune" (trebuie descarcat si instalat, dar exista si varianta portabila).

| a răspuns:

Cred ca sunt erori de soft. Ar merge reinstalat windows-ul.

| explică (pentru Algo098):

Zici ca componentele n-ai nici o vina pentru ca am placă de bază din 2007

| a răspuns (pentru DeadpoolNr1):

Poate fi si de la componente. Daca se blocheaza la starting windows, inseamna ca ssd-ul e recunoscut si citit de placa de baza. Daca se blocheaza inseamna ca sunt erori de soft fie din cauza softului, fie din cauza ssd-ului, placii de baza, sursei... O reinstalare de windows ar putea rezolva problema. Se poate incerca si o reparare a erorilor, dar e mai dificil, trebuie cunoscuta eroarea sau trebuie folosit un soft care sa gaseasca acea eroare. Mie mi-a iesit repararea de cateva ori, dar era din vina mea si stiam ce e modificat si ce trebuie refacut. Nu ma pricep la repararea windows-ului. Mai usor il reinstalez.

| a răspuns:

Salut. Nu ai de unde sa stii pana nu testezi. HDDRegen pentru Hard Disk, Memtest86 pentru Ram, HWInfo pentru a verifica temperaturile la procesor. In cazuri fericite e doar o problema de windows, si trebuie reinstalat. Incearca pentru inceput sa vezi daca il poti porni in Safe Mode. Daca poti, cu singuranta e o problema software! Bafta!