|

Buna TPU! Acum 2 ani, laptopul meu si-a dat o resetare si mi-a sters toate fisierele din el. Am incercat diverse metode, le-am cautat peste tot, dar degeaba. Exista vreo metoda prin care sa le pot recupera? Mai am vreo sansa dupa ce au trecut doi ani?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Resetarea aia nu a fost automat facuta de laptop, ci de un virsu care i-a dat aceasta comanda.
Din pacate, daca ti-a sters tot, laptopul este vrirusat inca si nu poti afce nimic cu el, pana nu-l duci la un specialist sa-l curete corect si sa reinstaleze programele de operare pe el.
Chiar daca au trecut 2 ani, virusul nu moare si nici nu dispare, de aceea este nevoie de un profesionist, sa-ti curete laptopul.

| a răspuns:

Dezvolta.
La ce te referi prin resetare?

La actuala functie Recovery - Reset this PC, din Windows 10? (Settings - Update & Security - Windows Security...)

Asta nu se initializeaza singura, tu o pornesti.

Sau o intamplare bizara, cu iz de bug, prin care te-ai trezit a doua zi cu hardul gol? (aici iar trebuie sa dezvolti... a ramas Windowsul, insa in rest NIMIC, nici programe instalate, nici fisierele tale de pastrat...documente, filme, muzica, etc?)

Daca de atunci ai mai scris pe acel HDD, datele nu se mai pot recupera.

| a răspuns:

Https://www.partitionwizard.com

sau

https://www.easeus.com/partition-recovery/index.html (versiune legi)

Datele șterse, teoretic nu sunt șterse definitiv. Ele sunt trecute în registru cu tag-ul "Delete". Ultima înregistrare a datelor șterse se află în MFT (master file table). Încearcă, chiar dacă s-au rescris date noi peste fișierele vechi, tot poți recupera în proporție de 50% cu softuri speciale pentru recuperare.

Dacă nu te descurci, îmi trimiți mesaj în privat.

| a răspuns:

Pai e resetare din fabrica? daca e nu prea cred ca mai e vreo sansa. Daca aveai datele doar in el si nicaieri altundeva nu sunt sanse. De exemplu notitele, daca aveai si aplicatia pe care o aveai nu necesita cont, atunci sunt pierdute.
Iti recomand sa verifici poate mai aveai datele pe undeva.
Nu sunt cine stie de specialist, asa ca nu imi lua vorbele de bune. Bafta happy