|

Buna TPU,Am cumparat recent o placa video Rx 580 Asus Dual 8Gb. Am pus-o in pc, iar înainte de instala driver-ul toata imaginea avea pixeli verzui. La instalare driver in anumite parti ale instalarii isi revenea, dar in final tot cu pixeli verzui a ramas. Intrebare : cei care ati mai avut probleme de genul, stiti cum se poate rezolva? Observatii: la inceput imaginea era normala, mai tarziu s-a auzit un sunet de ala ca atunci cand deconectezi un usb, a palpait ecranul si s-a facut cu pixeli verzui. A doua observatie: pc a fost conectat la un proiector ce scoate maxim full hd, monitorul s-a stricat recent, iar maine urmeaza sa-l trimit in service.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca pixelii aceia verzi nu vin de la monitor (testeaza si cu altt monitor) sigur e placa video. Du-o la garantie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Asta nu stiu nici eu, nu am niciun monitor la dispozitie ca sa fac testul.
Driver-ul e bun cel pe care l-am instalat. Foarte aiurea sa fie probleme cu placa, chiar azi am primit-o prin curier si e si o placa de nivel inalt, ar fi o surpriza sa fi venit defecta direct din magazin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Foarte ciudat, insa am gasit problema, dupa niste mici cercetari. Driver-ul placii video ofera o imagine la o frecventa de 60Hz, iar proiectorul meu nu poate interpreta imaginea facand confuzie intre RGB si YpbBr. Am setat ca placa video sa redea imaginea la o frecventa de 50 Hz, iar acum totul merge bine. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează