|

Buna TPU. Am o problema cu calculatorul si nu stiu cum sa o rezolv. Acum 3 luni nu mai voia sa porneasca, adica pornea, aparea logoul si dupa devenea ecranul negru dar unitatea centrala inca mai functiona (cel putin se auzea). Initial credeam ca era o problema cu windowsul deoarece voiam sa instalez windows 10 dupa ce dand pe scanare la boot-are, s-au stears niste foldere din windows dar la sfarsitul procesului de instalare a windowsului s-a blocat (black screen) si instalarea mergea foarte incet si l-am lasat asa deoarece trebuia sa plec in alta tara. Acum 2 saptamani cand am incercat sa il pornesc totul mergea bine, am reinstalat windowsul insa cand s-a dat pe restartare a aparut ecranul negru (scotea un sunet ciudat, ca de fosnit, ca si cum face scurt-circuit. Am dat de pe buton pe reset si de atunci nu mai porneste. Nici macar o lumina, nici macar un sunet, dar in schimb cand e conectat la priza scoate nonstop sunetul acela de suierat, fosnit, nu stiu nici eu cum sa-i zic, iar cand il scot din priza sunetul persista si dupa cateva secunde scade treptat. Ca sa clipeasca macar lumina trebuie sa il scot din priza si sa il bag la luc si daca tin pe buton mai mult timp porneste dar doar cateva secunde. E ceva grav? Tre sa cumpar altul? Ajutor va rog

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Din ce am citit acel sunet poate fi fie de la sursa de alimentare, fie de la cooler-ul procesorului.E drept că dacă nu văd nu am cum să-mi dau seama exact, dar din ce ai descris pe astea două aş merge.
Ca pași ce i-aș parcurge în cazul tău ar fi așa:
Inspecarea vizuală a cantităţii de praf acumulate pe sistemele de răcire(coolere şi radiatoare)
Verificarea sursei de alimentare(mentenanță, verificare voltaje/amperaje să fie în parametrii optimi)
Verificarea plăcii video(dacă există una dedicată)
Asigurarea mentenanţei calculatorului(schimbarea pastei trmoconductoare a cihpseturilor video(dacă există) plăcii de bază şi procesorului.
Recomand un service de calculatoare autorizat pentru a remedia problema, asta deoarece problema nu este una software ce o poţi remedia tu, ci una din partea electronică(hardware)

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa-ti faci o diagnoza intr-un service ceva, problema nu e foarte grava, trebuie inlocuit ceva sigur = cablu/sursa/placa de baza etc. Daca te pricepi, incearca alta sursa, dar cel mai probabil problema poate veni din placa de baza. Inainte de toate scoate tot de pe el, gen placa video, rami, (maxim firele) si pune-le la loc, vezi daca porneste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E ceva din hardware atunci, poate face un mic scurt undeva, aceste probleme apar la sursa si la placa de baza cel mai frecvent (nu zic sa le schimbi acum) dar trebuie sa afli de la ce, poti sa il duci la un service daca nu mai e in garantie, si te vor sfatuii. A da si SuperiorDivision are dreptate, poate mai iesi pe afara, citesti o carte ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ma prea pricep la calculatoare deci mai bine il duc la un service. Multumesc pentru raspunsuri, o sa mai reduc din timpul petrecut pe calculator si o sa urmez sfatul vostru cu cartea laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează