|

Buna TPU,am o problema cu laptop-ul meu, a aparut o pata neagra pe ecran si chiar nu stiu cum sa fac sa dispara.Mentionez faptul ca nu am lovit ecranul sau ceva de genul. Aveti voi o solutie sau cauza care a provocat asta?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu știu cauza, dar știu soluția: să îl duci la service-ul mărcii respective care îi poate schimba tot ecranul cu balamale cu tot.
Îi contactezi prin telefon sau email, le spui care este problema, și le ceri să îți spună un preț minim și maxim pentru reparație. După aceea vei lua hotărârea dacă îl vei mai repara sau vei cumpăra altul nou.
Dar dacă este în garanție, repară-l.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Stiu ca acea scurgere reprezinta cristalele lichide imprastiate pe sub geamul de sticla de la display si arata ca o pata de cerneala. cauzele sunt multiple, pot fi socuri usoare fara monitor spart cum ar fi atingere monitorului prin apasare accentuata a unui deget, apropierea dispozitivului langa o sursa de temperatura ridicata sau camp electromagnetic cum ar fi boxa sau difuzor, sau apropierea in interferenta unor unde de inalta frecventa cum ar fi wi-max sau router de inalta putere (dar cred ca la tine nu este cazul), etc. eu am avut problema asta la un telefon cand m-am dus cu el la service, tehnicianul mi-a pus o groaza de intrebari daca l-am scapat, etc. si am ajuns la concluzia ca in buzunarul stramt de la blug a ajuns asa, iar el mi-a zis ca nu e nevoie de schimbare display, cu timpul o sa treaca si intr-adevar pata de pe ecranul mobilului s-a micsorat pana a disparut cu timpul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BBJHHRUGs):

Deci este posibil ca cu timpul sa dispara? Mie mi se pare ca se pareste din ce in ce mai mara. sper sa fie asa daca nu ma duc la Lenovo cu tot cu garantie si vad ce fac.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BBJHHRUGs):

Deci este posibil ca cu timpul sa dispara? Mie mi se pare ca se mareste din ce in ce mai mult. sper sa fie asa daca nu ma duc la Lenovo cu tot cu garantie si vad ce fac.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Derosa):

Posibil, nu garantez, dar asta dureaza mult. La mine pentru un display 240x320 a durat aproape 3 luni. Prima oara cand tehnicianul azis ca va disparea, am luat-o ca pe o gluma. si intre timp cand am observat ca se miscoreaza mi-am zis ce fel de profesionist poti sa fi ca sa prezici asta. Insa nu stiu la un display de laptop. la tine posibil sa dureze ani scurgerea asta. Probabil, nu stiu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Derosa):

Pata mea era cat un varf de deget, iar tehnicianul s-a uitat la el si mi-a zis zambind. nu e display-ul spart. Asa ca va trece. Dupa foarte mult timp cand am observat ca se micsoreaza mi-am adus aminte de el. pentru ca eu un timp l-am ignorat si nu m-am mai dus la el. acum daca il intalnesc ii strang mana. Ori era bun de stia cu ce avea de aface, ori era o simpla coincidenta, cert este ca a avut dreptate. poate ca el stia lucrurile astea, de aia nici nu a vrut sa imi schimbe displayul, e am crezut ca motivul e un telefon vechi. intre timp m-am uitat pe net si am citi despre asa zisa pata pe ecran. E posibila rearanjarea cristalelor lichide.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează