| Ovidiuuop a întrebat:

Buna TPU, am o problemă cu laptopul meu, nu l-am mai folosit de cam 2 ani pentru că i se stricase mufa încărcătorului și nu îl foloseam la absolut nimic în afara de ținut fotografiile pe el și de curând am cumpărat o mufa tip cui cum se potrivește la el și am incercat sa o înlocuiesc pe cea de la încărcătorul original și atunci mi-am dat seama că mufa noua are doar doua fire și cea veche 3. Am legat 2 de la încărcătorul propriu zis mai precis una argintie cu cea albastra și le-am prins pe toate trei la cea roșie de la mufa noua, iar cea argintie care a rămas am pus-o cu firul alb de la mufa nouă și am încercat să îl încarc. Așa laptopul a primit curent pentru că ledul de încărcare licărește in culoare chilimbarului dar când incerc să aprind laptopul chliimbarul se transforma într-un licărit alb un scurt timp până când revine la starea inițială și tot așa.
Am incercat sa îl las mai mult timp in priza și nu s-a întâmplat nimic, tot același ciclu de care vă spuneam mai sus, țin să vă spun că dețin un Elitebook8470p.
Credeți că este vina mufei noi?

1 răspuns:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca mufa are 3 contaacte, atunci inseamna ca, langa firele cu + si - mai este un fir pentru CONTROLUL incarcarii.
Daca acel control este blocat (legat undeva aiurea la cealalte fire), atunci rezultatul nu se poate anticipa, una putand fi sa nu se incarce bateria sau sa nu functioneze laptop-ul.
Incearca sa faci rost de un incarcator original sau - daca ai nevoie doar de poze - sa copiezi de pe hard disk-ul laptop-ului pe alt suport (la un service te pot ajuta cu ambele versiuni).