| necunoscut22 a întrebat:

Buna TPU am o problema legata de pc-ul meu am un pc davio camarad Sistem XP 2200+
video onboard
sunet onboard
hdd 40gb
256ddr
cd-rw 52x
modem 56kps si monitor lg
in care il am din anul 2004 mi-a mers foarte bine pana acum la inceputul anului 2011nu am avut probleme cu el pana in ultima vreme cami lucra cam greu si mi se incalzea hardiskul si memoria ram imi facea figuri imi lucra cam greu asa ca i-am mai pus 512rami a inceput sa mearga foarte bine dar hardisckul tat era cam incalzit si si racitorul la procesor era cam incalzi dar mergea foarte bine.Intr-o zi m-am apucat sal desfac si sal curat cu o pensula de praf am luat jos coolarul de pe racitor la procesor si l-am curat de praf dupa ce am terminat de curat am pus coolarul la loc pe racitorul la procesor dupa care am aprins pc si surpriza nu se mai aprindea deloc pcul meu cu toate can acesti ani am mai facut treaba asta l-am mai curatat de praf si sursa placa adica tot si nu mi s-a stricat dar acum de ce mi s-a stricat de nu mai porneste? coolarul la procesor se invarte dar pe ecran nimic nici in biosul nu mia arata nimic? ce sa fie? sunt foarte curios? sa fie processorul? sau placa de baza? sau condesatori de langa processor? bine sunt un pic cam umflati.Am incercat toate posibilitatile am schimbat rami hardiscul am verificat mufele dar tot nimic? ce safie? placa de baza sau procesorul devina? Va rog dati-mi niste raspunsuri sigure si care ati mai patit acest lucru la cei care au ceva experienta in calculatoare.Multumesc

Răspuns Câştigător
| seby005 a răspuns:

Sal este foarte posibil sa fie dusa placa de baza,ai incercat cu alta sursa,? se alimenteaza merge ventilatorul? eu am patit ca si tine si a fost dusa placa de baza,din pacate asta nu s-a mai putut repara. oricum naspa treaba, Incearca sa il duci la un centru de depanare, o verificare nu cred ca costa nimic, oricum bafta pa

4 răspunsuri:
| Kylexy a răspuns:

Stii ce ai facut tu eugen!?
Mai mult ca sigur ca ai AMD si nestiind ai pus procesorul cum te-ai priceput si nu l-ai pus bine in locasul lui numit "socket"si acum iai indoit pini de la procesor.acum trebuie sa il desfaci si sa ii indrepti pini dar ai mare grija ca daca s-a rupt un pin de la procesor adio poti sa spui ca te duci sa iti cumperi altu.

| Stelian_7432 a răspuns:

Este o problema destul de simpla dar iti trebuie experienta, eu iti recomand sa il schimbi pentru ca este cam vechi.

| necunoscut22 explică:

Raspuns pentru seby005 da am incercat si cu alta sursa si tot asa posibil sa ai dreptate.
Raspuns pentru scurtcircuit pasta termoconductoare nu am chiar acum dar cand il pornesc aud un beep lung dar numai cand il pornesc prima oara si cand incerc a doua oara nu mai bipuie, si pe ecran nimic nu se vede nimic nimic.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Asigura-te ca ai conectat totul corect(tot trebuie sa-ti mentionez, chiar daca ai facut-o deja). Ti-as recomanda sa aplici si niste pasta termoconductoare pe suprafata procesorului inainte sa montezi cooler-ul.
Cand porneste, auzi vreun beep sau mai multe? Spune cate auzi si cat de des. Ex: 1 lung continuu, 1 lung 3 scurte; 2 scurte, 1 scurt, etc.
http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml
Mai incearca sa conectezi doar cateva cabluri. Sursa, monitor si tastatura... fara nimic altceva. Se afiseaza acum ceva pe ecran?