| fanezodo a întrebat:

Buna TPU. Am o problema. Mi-am scapat laptopul pe jos ieri si la început nu a avut nimic dar dupa aceea l-am închis si apoi cand l-am deschis mi-a apărut ceva cu reactualizare sistem sau ceva de genul. I-am dat iar apoi s-a repornit. Si s-a văzut pe ecran cum se porneste dar dupa aceea cand sa apara pagina de start a apărut doar cursorul de la mouse si in rest tot negru. L-am repornit de mai multe ori dar degeaba. Ce credeti ca este problema?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca pe ecran ti-a aparut imaginea de incarcare a Windows, atunci inseamna ca electronica si soft-ul laptop-ului este inca functional.
Singura piesa care putea suferi mecanic este hard disk-ul, prin zgaraiere in urma cazaturii, care produce "Bad"-uri, adica sectoare care nu se mai pot citi /scrie.
In aceasta situatie solutia este sa intrii in "safe mode" (apasand rapid si repetat tasta F8 imediat dupa pornirea laptop-ului, pana ce apare meniul de pornire), dupa care dat "check disk" cu verificarea suprafetei (pentru fiecare partitie separat). Partitia C: (cel care contine Windows-ul) se va testa dupa repornirea laptop-ului.
Testul de suprafata dureaza mult, in functie de marimea partitiei, uneori chiar cateva ore. Nu intrerupe procesul!
La sfarsit, defectele vor fi scoase din uz, iar laptop-ul va fi functional.

Nota:
Daca re-instalezi windows-ul, atunci partitia va trebui formatata integral (NU rapid! ), care de asemenea va marca zonele problema (Bad-urile), iar sistemul va functiona normal.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dar cum de l ai scapat pe jos? Mîini de lemnlaughing două mîini stîngi, ai stricaat displayul, ecranul de la cazatură a suferit un șoc, trebuie înlocuit displayul ecranul, conecteaza l pe un monitor si vezi daca mai merge laptopul sau pe lîngă ecran sa mai stricat si altceva.

| TheCrusader a răspuns:

Probabil ti s-o dus hardul.

| fanezodo explică (pentru TheCrusader):

Si datele de pe el s au sters?