| kopotoru a întrebat:

am o problema, "sursa" nu face legatura cu monitorul pc-ului......adica cablu ala ce merge din unitate in monitor, monitorul se aprinde dar scrie no signal ramene pe rosu, iar unitatea se aprindea si ea! Oare de unde sa fie problema? De la cablu?

3 răspunsuri:
| flixbuster a răspuns:

Cablul care merge din unitate in monitor transporta semnalul video. Daca monitorul se aprinde si scrie No Signal atunci nu ai probleme la monitor. Asigura-te ca acel cablu este bine prins si in monitor si in unitate (este o problema frecventa). Mai departe, problema poate veni din mai multe locuri din unitate: sursa, placa de baza sau placa video.

| NGheorghe a răspuns:

S-ar părea ca tu ai mai multe placi grafice (probabil ai una "on motherboardl), altfel este bulită. Deci trebuie sa o activezi pe cea la care conectezi monitorul... sau mai bine zis trebuie sa conectezi monitorul la cea activată acum si provizoriu... ca să o poți activezi pe cealaltă. Distracție plăcută — nu-ți face prea multe griji ca nu se pot dezactiva amândouă.

| flixbuster a răspuns (pentru NGheorghe):

Ah, da, buna remarca cu placa video integrata si placa video discreta.

Am uitat ca am avut situatie in care l-am pus pe "client" (era la distanta) sa faca apel video pe WhatsApp ca sa ii vad spatele PC-ului ca nu stia ce cablu e ce si ce cablu trebuie sa mearga unde.