|

Buna TPU,

Am o retea WIFI fara parola care tot apare pe lista de retele disponibile si vreau sa stiu daca este rau sa ma conectez la ia,

Adica daca cel care are reteaua ar sa vada ce caut pe internet sau sa imi vada adresa IP sau chiar sa intre in calculatorul meu?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Conexiunile fara parola nu sunt securizate, ca urmare fiecare dispozitiv conectat este accesibil pentru un cunoscator.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e neapărat rău, doar ai grijă că oricine are acces la rețeaua respectivă poate să „asculte" traficul pe acea rețea. Ce înseamnă asta?

Asta înseamnă că în cazul în care bagi o parolă pe un site nesecurizat (care nu folosește https), cel care „ascultă" rețeaua poate vedea atât username-ul și parola pentru site-ul pe care ai intrat. La fel, cineva poate vedea toate informațiile transmise pe astfel de site-uri.

Mai sunt și alte lucruri pe care le poate afla, dar nu poate intra în calculatorul tău(decât poate cu un efort foarte mare, dar riscul e aproape nul). Cât despre adresa de IP, da, aceea e vizibilă cel puțin pentru cel care are router-ul.

Cât timp nu intri pe site-uri nesecurizate (care sunt de tipul http și nu https) și nu faci plăți bancare pe rețeaua respectivă, ar trebui să fii ok.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E în regula. Nu are de unde sa știe. Oricum... dacă nu si-a pus parola înseamnă că nu îi pasa cine ii accesează wi-fi-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează