| Anonim124635 a întrebat:

Am un laptop asa mai vechiut (Asus x553m) si vreau sa ii pun un ssd. Dupa cum stiti la acest model poti avea acces la hardware doar daca scoti tastatura. Nu as vrea sa o scot si sa ii pun altul deoarece mi-e frica sa nu stric vreo componenta. Oare ssd extern indeplineste aceeasi functii ca unul intern? Si daca da care sa il iau?
Nu il voi folosi decat pentru muzica, scoala online, filme si cateva jocuri old school
(Scuze daca am ales categoria gresita)

Răspuns Câştigător
| Impersonal a răspuns:

Pai, nu indeplineste aceleasi functii. Pe cel intern se afla fisierele sistemului, programelor, etc. care sunt solicitate in permanenta, iar pe cel extern solicitarile sunt facute manual de catre tine.
Poti instala ce vrei pe SSD-ul extern, insa, tine mine!, unele programe sunt dependente de sistemul si fisierele din sistemul pe care au fost instalate, adica ele nu pun fisiere numai in locatiile cunoscute, ci stocheaza setari, preferinte, etc. si in alte locatii precum AppData si mai rar in folderul-mama, iar, de altfel, majoritatea jocurilor necesita anumite librarii de functii din fisiere continute in pachetele de Visual C++, asta fac jocurile mai putin portabile pe alte sisteme.

1 răspuns:
| marinaru777 a răspuns:

Mergi la un service pc dai 50 lei manopera si rezolvi.Merita sa pui ssd.