| CF984EL a întrebat:

Buna TPU, am urmatoarea problme de retelistica.
Routerul de la Vodafone nu este foarte performant pe partea de wireless asa ca am cumparat unul mai puternic. Problema este ca device-urile conectate prin wifi (imprimante, televizoare) nu se pot gasi prin device-urile conectate la router-ul pricipal. Router-ul principal are 192.168.0.1 iar celalalt cu toate ca i-am atribuit 192.168.0.55 cand i-am conectat cablul de la routerul principal si-a schimbat IP-ul in 192.168.1.100 ce se poate face ca device-urile din routerul cumparat sa fie vizibile si pentru deviceurile conectate prin fir la ruterul prinicipal?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Router-ul principal trebuie sa fie setat cu IP fix la iesirea spre intrarea celui de al doilea router. Acel IP trebuie sa fie diferit de oricare alt IP existent.
Se formeaza o retea in care "server"-ul va fi format de cuplul celor doua routere, iar setarea fiecarui router va fi accesibila de la iesirile lui ramase. Acele iesiri vor primi fiecare cate un IP alocat automat (sau fixat manual de tine) si vor fi accesibile prin accesarea IP-ului primit. Aparatele conectate se seteaza cu recunoastere IP automata. Daca vrei sa le regasesti in retea, atunci ori le acorzi cate un IP fix, ori prin accesarea IP-ului alocat automat de router-ul la care este conectat (aceste IP-uri insa se schimba la fiecare pornire a aparatului).

In concluzie:
Foloseste IP-uri fixe pentru toate aparatele din reteaua locala, pe care vrei sa le accesezi de la celalalte aparate (pentru comanda conversationala). Acest lucru este valabil si in cazul wireless.

2 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Asa ceva ar trebui sa mearga:
Https://www.youtube.com/watch?v=J5QJb3O19zI

| darctron a răspuns:

Resetezi modemul cu un ac sau suni la centrul de suport ( și-o să-ți spună să-l resetezi)