| Asofiei_Alex_2001 a întrebat:

As dori sa aflu daca intr-un calculator se pot atinge temperaturi mai mari de 50 grade celsius pentru ca as vrea sa mi-l customizez prin a vopsi unele pise,dar nu am gasit vopsele care sa reziste la temperaturi mai ridicate de 50, si nu vreau sa mi se topeasca vopseaua in calculator si apoi sa mi se strice piesele.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,
Vopsirea nu e indicata deoarece temperaturile de lucru ale componentelor sunt intre 30 si 80 de grade, in functie de componenta.

Procesorul poate atinge temperaturile cele mai inalte intre componente deoarece lucreaza la frecvente mari si este si el insusi mare (exista o lege a fizicii care spune ca cu cat creste frecventa cu atat creste si caldura disipata).

Daca o sa te uiti prin bios (unele biosuri au aceasta optiune de securitate termica, calculatorul este oprit imediat cand temperatura depaseste un prag specificat).

Considerand ca acea vopsea de care spui tu nu conduce curentul (pentru a face scurtcircuit) va trebui sa mai iei in considerare si un aspect al sanatatii: acea vopsea ar putea sub influenta caldurii sa emita vapori si gaze toxice pentru organism. Avand in cedere ca vei sta cu calculatorul multa vreme pe langa tine, este posibil sa fie efecte negative pe termen lung.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De ce vrei sa faci asta? Se uita cineva in el? Ai sa-l strici. Mai bine customizeaza-ti altceva la el. Care nu influenteaza cu nimic functionarea.

| K0sti a răspuns:

Cap aveti, minte va mai trebuie...

| danutzu96 a răspuns:

Daca nu vrei belele nu o face! Nu vad utilitatea vopsiri coponentelor.

| DaniTDCI a răspuns:

In primul rand,componentele se las originale,adica cum sunt ele din fabrica, risti sa arzi pc-ul de oarece vopseaua poate cooroda unele componente, oricat de putina ai aplica, daca folosesti de exemplu AMD, ai grija sa nu dai cu vopsea in zona lui, mie acu cateva ziel mi-a atins temperatura 75 grade asa doar cu Facebook deschis, am un pc mai retardat de fel, nu ti-as recomanda sa il vopsesti, dar este alegerea ta! succes

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si poate atinge si 100 de grade

| KanezuY a răspuns:

Nu recomand sa vopsesti piesele de la calculator deoarece se prajesc componentele, daca tii neaparat sa-l customizezi atunci cumpara alta carcasa!

| xByte a răspuns:

Da, normal ca atinge peste 50C, asta daca nu stai doar pe Facebook/Youtube. E o porcarie sa vopsesti ORICE componenta. Asta daca nu cumva esti modder si te intereseaza un custom build. Oricum, vezi ca exista vopsea speciala pentru asa ceva, din pacate doar in afara, in Romania nu cred ca gasesti asa ceva.

| xByte a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=mQIal_982fE Daca esti interesat neaparat