| SuntAnonim999 a întrebat:

Cat de greu este sa faci un site de acest gen ca si TPU? Daca stiti cateva video tutoriale depe YT sa vad cam cum este va rog sa il scrieti aici. Mersi

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Prea complex pentru un tutorial, incearc să folosești programe specializate in pagini web și template-uri ale lor

| valentingb a răspuns:

Sal.
https://m.youtube.com/watch?v=whUEXCmzTJU
În descriere ai un link. Descarci scriptul și ai un schelet pe care poți apoi construi.

Cel mai de succes site de q&a e quora. Investighează-l
Vezi ce anume a dus la căderea lui Yahoo Answers în fața lui Answers.com, iar apoi la supremația lui Quora. Vezi ce anume ar putea duce la căderea lui quora și supremația produsului tău.

Exemplu: ce-ar fi să existe un quora în fiecare limbă, iar cele mai votate întrebări să fie traduse în celelalte limbi?
Ar fi ceva, nu?

Aero (cu alfa grec) a făcut acu vreo 7-8 ani un site, Luminile Orașului. Pe vreme când se duceau războaie pe TPU, între useri. L-a și ținut deschis o vreme. Poate îl poți găsi, să afli ce anume nu a mers la el.
Eu unul pot zice din start: a ales un un nume prost, nu imi plăcea design-ul alb-negru, și părea o copie după TPU, cu alte culori, nu un produs cu propria personalitate.
Oricum. Succes! Cert e că se poate. Iar dacă tu nu poți dar ai resurse, poți angaja pe alții să facă.

| PainTech a răspuns:

Salut!

Exista mai multe tipuri de site-uri. Unele sunt mai usoare de realizat, altele sunt mai dificile.

Un site de prezentare a unui produs sau serviciu ( ca acesta, de exemplu : https://inchiriere-atv.ro/) sunt extrem de simple de realizat. E vorba doar de HTML, CSS si javascript probabil. Sau nu e nevoie nici de atat daca e facut pe Wordpress.

Un site ca TPU e alta treaba. Dupa cum observi site-ul e putin mai complicat. Aici exista posibilitatea utilizatorilor de a posta intrebari si raspunsuri, de a da evaluari si a raporta, etc.
Pe langa cele mentionate anterior (HTML, CSS, JS) e nevoie sa pastram informatiile despre utilizatori, deci avem nevoie de o baza de date (SQL, MySQL, etc.). Pe langa baza de date avem nevoie de un sistem care sa primeasca datele trimise de utilizator sa le prelucreze si sa acceseze baza de date si sa o modifice. Asta ar fi partea cea mai complicata. Dupa cum vezi paginile trebuie sa se actualizeze constant la fiecare intrare pe site in functie de fiecare utilizator. E nevoie de un limbaj de programare precum PHP, Django, C++, Java sau Python.

Apoi o sa ai nevoie de un computer deschis non-stop care sa ruleze site-ul. Cum asta nu e suficient cam e nevoie si de cineva sa se modereze continutul.

Deci intrebarea "Cat de greu este sa faci un site" poate avea un raspuns de la "floare la ureche" la "un cosmar logistic".