| Valentin_Vali_1998_1858 a întrebat:

Bună TPU, cine mă poate ajuta să îmi spună cum funcționează fibra TV de la DIGI în locul cablului clasic? Și cum instalează cei de la DIGI fibra TV?

9 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Acum doua saptamani mi-au bagat fibra, mie. La viteza n-am simtit nici o imbunatatire. Doar ca am semnal (WiFi) mai departe de apartament. Au venit, au taiat cablul vechi (inclusiv cel din casa) si poti sa ceri sa-ti puna pe perete scula lor. Trebuie doar sa ai un cablu de curent si o priza tripla. Prin aceeasi scula este si TV-ul. Merge mult mai bine de atunci.

Bula
| Bula a răspuns:

Cablurile clasice au conductor din metal (cupru) prin care circula curent electric de mica tensiune si inalta frecventa.
Cablurile de fibra optica sunt facute din sticla speciala prin care circula lumina de inalta frecventa.
Diferenta este mare in durabilitate, cost si viteza de propagare a semnalului, in favoarea fibrei optice.

In ambele cazuri este nevoie de un decodor (in partea utilizatorului), din care se ramifica cablul TV clasic, cel de internet si de telefonie fixa, pentru uz local.

| Valentin_Vali_1998_1858 explică (pentru Bula):

Eu nu am decodor. eu am cartelă CI+ băgată în slotul special al Televizorului + un cablu TV conectat la un splitter! Eu am auzit că Fibra TV are un fel splitter cu priză?

| Bula a răspuns (pentru Valentin_Vali_1998_1858):

Spliter-ul (distribuitor de semnal) nu are nevoie de curent /alimentar de la priza.
Decodorul poate fi exterior sau intern (in televizor).

| Drimmero a răspuns:

Cred ca te referi la decodorul dat de ei atunci cand iti pui internetul si programele TV de la ei. Iti vor da o cartela pe care o vei introduce in decodor iar posturile vor aparea, nu am auzit de fibra TV, probabil au scos acum de curand, eu iti zic cel putin cum am facut, ca tot la ei sunt.

| Valentin_Vali_1998_1858 explică (pentru Drimmero):

Eu am probleme cu semnalul iar de curând a venit o echipă de la DIGI și mi-au spus că trebuie să îmi bage fibră TV! Am un TV Smart cu cartelă dar degeaba am cablurile peste case și e destul de vechi!

| nicu991 a răspuns:

Fibra ajunge in casă la un dispozitiv ONT care are iesire pentru cablul coaxial. Se pot conecta mai multe televizoare cu ajutorul unor splitere. Canalele se caută din telecomanda fiecarui TV.

| Valentin_Vali_1998_1858 explică (pentru nicu991):

Înțeleg mulțumesc frumos pentru răspuns! Sper să nu afecteze televizoarele cu tub ( fără plasmă )!

| nicu991 a răspuns (pentru Valentin_Vali_1998_1858):

Merg si alea cu tub fara probleme, doar ca o sa receptionezi mai putine canale pe ele fata de unul modern, eventual Smart TV.