|

Buna TPU. Daca am modem de la Rds si mi am luat separat alt router, cum il pot instala? Tot incerc de 3 zile, dar modemul de la Rds nu vrea sa se comecteze la routerul nou.Tin sa precizez ca routerul nou este DLink.Cum as putea sa il instalez? Imi trebuie ip-ul de la modem? Daca da, cum as putea sa -l aflu? Din cate am citit online, e posibil ca cei de la rds sa fii facut un "bridge"intre modem si routerul vechi, cel pe care l am primit de la ei. Funda pentru cel mai bun raspuns.Multumesc anticipat

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In router-ul de la RDS trebuie sa configurezi accesarea Wan cu numele si parola PPPoE.
La una din iesirile Lan conectezi intrarea celui de al doilea router, pe care lasi la configuratia originala din fabrica (eventual resetat din butonul Reset), sa treaca semnalul prin el ca printr-un singur switch.

Daca vrei sa folosesti si wi-fi-urile celor doua routere, atunci le configurezi separat, cu parole de acces diferite.

Daca nu te descurci, ii chemi pe baietii de la RDS sa te ajute...

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai treabă cu IP-ul modem-ului.
Pur și simplu ar trebui să legi portul WAN de la routerul nou cu portul de ieșire din modem (cel la care anterior te legai direct cu calculatorul) și apoi să setezi router-ul pe DHCP conform manualului de utilizare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihai69):

Daca tot ai pomenit de functia DHCP, spune-mi si mie rolul ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

DHCP (prescurtat de la Dynamic Host Configuration Protocol) este un protocol de rețea de calculatoare folosite de gazde (clienți DHCP) care atribuie adrese IP și alte informații de configurare de rețea importante în mod dinamic.
http://ro.wikipedia.org/wiki/DHCP
Adică se configurează automat, fără să mai intervii tu în vreun fel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihai69):

Omule, nu imi trebuia explicatia de pe wikipedia, voiam sa vad de unde pana unde ii spui tu, sa activeze DHCP! Stii in ce se foloseste cel mai des, cand ai un router cu management sau switch, in cel mai bun caz intr-o institutie publica, nicidecum la tine acasa, pentru ca routerul de la rds, nu cred eu unul ca permite asa ceva, sa iti aloce "configurari automate" catre routerul celalalt, el trebuie sa il configureze prin user/pass si pe al 2-lea router, sau prin static ip, folosind configuratiile din routerul rds-ului, cu dns, cu mac, cu etc.
DHCP, din fabrica, este de obicei enable la router, asa ca, practic, lui tot nu ii functioneaza, exact cum a spus si el, trebuie sa faca manual setarile, in cel mai bun caz, ar trebui sa il ajute si cei de la rds, cum o fac de obicei cu toti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

„Omule", am pus și o explicație simplă, sub definiția wiki, dacă ai ajuns cumva să citești tot răspunsul.
La fel cum NU ai citit nici primul meu răspuns, cel la cere te referi și care este identic (pe partea de setare ROUTER) cu cel ales „câștigător".
Spui că router-ul trebuie configurat cu user și parolă - perfect de acord, dar nu e vorba despre router ci despre ceea ce autorul a numit în întrebarea de mai sus MODEM (și chiar poate fi un soi de modem dacă are o variantă arhaică a instalărilor de RDS, când se intra pe linia de TVcablu).
Așadar, hai să nu mai pierdem vremea degeaba - ceva mai multă atenție la citire nu strică!
PS - cei de la RDS NU se bagă la setări de echipamente care se leagă *DUPĂ* MODEM-ul lor! Și pe bună dreptate - ei trebuie să se ocupe doar de echipamentele livrate și instalate de ei. Citește un contract să te convingi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihai69):

Iti spun eu ca, nu-i deloc adevarat? Te vor ajuta, daca au acel pic de bun simt, atata timp cat esti clientul lor, le dai un ciubuc, ca asa se face treaba in Romania, si ti-l fac ei pppoe/static ip/dynamic/dhcp activ doar daca are si modemul lor aceasta optiune de a aloca automat toate setarile. Insa, modemul de care spui tu, acel Acc Eoc, nu se mai foloseste decat la sate, unde fiber link este maxim 20, nu 50, nu 100 s-a.m.d, intelegi? Hai sa fim totusi atenti la detaliile acestea, daca el este cu modem acc eoc, imi permit sa-mi cer scuze fata de tine, dar acela, se conecteaza extrem de usor cu orice router, user/pass la pppoe, lasi loc liber la service name si apply and ok, iti va merge garantat, dar, el sigur nu are acel modem, i-au lasat un terminal Gpon presupun sau orice altceva, care, acele echipamente au un ip dat naiba.
App, nu-mi zi mie sa ma conving de chestia asta, ca stiu ce se afla in contract, am fiber 500, am lucrat la in domeniu, stiu cu ce se mananca, stiu exact ce iti fac ei si ce nu, ce obligatii au si cu ce nu te servesc, dar bunul simt si "timpul de 1-2 minute, alocat pentru un router, sigur il vor avea"!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează