| Radu_Ionut_1993 a întrebat:

Buna TPU.
De curând cei de la digi au început sa puna fibra si pe la mine in zona.
Eu am acum internet prin antena wireless de 5ghz de la ubiquiti powerbeam m5.
Si întrebarea mea e daca merita sa imi pun de la digi sau sa raman la cei la care am acum.
Acum am viteza de până la 50 mbps la digi am văzut pe pliant ca pot sa am până la 1000mbps.
Deca se poate ceva păreri despre digi.
Mulțumesc

16 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Merita sa pui fibra de la Digi atit la internet cît si la televizor vei avea o imagine la o calitate superioara full HD.

| Zuzu1991 a răspuns:

Depinde ce faci si cat te costa si imi e lene sa iti dau exemple, revin-o cu o intrebare in care spui la ce folosesti internetul si iti spun daca merita
insa in orice caz, daca platesti mai mult, egal sau nu cu mult mai putin decat abonamentul de la gigi, atunci MERITA CU ULTIMILE SPUME, SERIOS!
https://www.digi.ro/servicii/internet/internet-fix/fiberlink-1000
40lei pe luna gagainternet

| Radu_Ionut_1993 explică (pentru Zuzu1991):

Folosesc netul pentru lucrurile obișnuite:filme, seriale, jocuri online, download de jocuri si consum vreo 300-400gb pe luna numai pe mobil
Si plătesc 45 lei acum
La digi pe pliant scrie 25lei 1000 mbps si in primele 6 luni 13 lei

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Radu_Ionut_1993):

Cu atat mai mult
si poti sa ma crezi ca diferenta dintre wifi si wired e ca dintre Mercedes si Dacia 1100, ambele isi fac treaba, dar calitatea si viteza difera EXTREM

| gabicoo a răspuns:

Înainte de a trece la Digi trebuie să iei în calcul faptul că îți pun în casă o petardă de ONT (dispozitivul care face conversia semnalului optic în semnal electric) marca ZTE (cel mai prost echipament existent în România) - care se întrerupe foarte des, care îți dă pe WiFi maxim 45 mbps, că ai viteză bună doar pe cablu și trebuie să-ți mai instaleze în casă încă un router pentru care platești suplimentar!

| Radu_Ionut_1993 explică (pentru gabicoo):

Router am eu
Daca am eu trebuie sal mai i-au pe alor?

| GPA a răspuns (pentru gabicoo):

Își instalează el router, nu cei de la Digi. Routerele lor (care sunt opționale) sunt praștie. Nu se compară cu cele de la Asus cu tri-band. Abia alea sunt routerele utile. Își poate cumpăra un router brici ori de la Asus, ori NetGear și-și trece ont-ul pe bridge (ZTe-ul are cel mai prost semnal wireless, ever). După ce trece ONT-ul în bridge, el va redirecționa conexiunea PPP direct către router. Ont-ul îl va folosi doar pe post de translator de semnal și a rezolvat toată problema.

| GPA a răspuns (pentru Radu_Ionut_1993):

Nu trebuie! E preferința clientului dacă vrea un router mai departe!

| gabicoo a răspuns (pentru Radu_Ionut_1993):

Mai mult ca sigur: routerul tău nu va fi "compatibil" cu petarda lor de ONT! Îti vor recomanda "bunăciunea" lor de router Kaon!

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Sau "minunăția" lor de router!

| GPA a răspuns (pentru gabicoo):

Nu va fi "compatibil" laughing))))))
Trece ONT-ul pe bridge și e compatibil orice router, stai liniștit. Nu se face filtru de adrese pe router, se face doar pe terminal (pe ont, atâta cât nu schimbi ONT-ul cu altul, unul custom, e in regula).

| gabicoo a răspuns (pentru GPA):

Doreii de la Digi e cei mai specialiști în domeniu!winking Fac asta de ani de zile și nu poți să-i contrazici!
laughing

Capisci?

Sper că ai înțeles nuanța ironică a postarilor mele!

| GPA a răspuns (pentru gabicoo):

Eu înțeleg, au fost multe situații laughing, dar la mine n-a fost așa. Mi-au adus fibra în casă pentru că le-am cerut FTTH (au făcut gigeii un compromis aici) și am sunat a doua zi să-mi treacă ONT-ul în bridge. După am configurat routerul pentru conexiune PPP direct. N-am avut niciodată probleme cu tipii de la Digi, nu mi-au băgat pe gat nimic, niciodată. Întotdeauna am venit cu echipamentele mele mai departe, numai cât foloseam convertoarele lor că na... (Eu de mult aveam intenția să schimb ONT-ul cu totul, să-mi iau un ont de la NetGear dual band, aveam porturi de 10Gbps, nu s-a putut pentru că nu se putea împerechea cu Olt-ul din cauza adreselor Mac). M-am certat cu ei de-am făcut un scandal mare, asta așa e, doar pentru că am eu mofturi și voiam să le dau peste nas cu echipamente ce au bandă mai largă.
Trebuie să insiști dacă ei sunt bătuți în cap, routerele sunt custom, nu e sarcina lor să-ți sugereze ei ce router să-ți iei. Acest lucru este la preferința clientului! ONT-urile și modemurile (pe Docsis), acelea nu se pot schimba, decât dacă dai o șpagă sau ai pile laughing laughing

| Salontanul a răspuns (pentru gabicoo):

S-a schimbat. La fibra au pus ceva FiberHome. Eu sunt foarte multumit de el. Merge excelent!

| GPA a răspuns:

Viteza de transfer de 50mbps? Adică aproximativ 6MB/s download (în funcție de server și de distanta).
Digi e lider în România în ceea ce privește viteza de internet, iar fibra optică pentru abonamentul Gigabit (abonament de 1gbps) de la Digi este cea mai bună alegere, asta dacă există arie de acoperire în zona în care te afli. Dacă există, renunță la rețeaua Ubiquiti și treci pe Digi fiber 1gbps.
De la 6MB/s până la 125MB/s diferențele sunt colosale. Se merită! Mai ales dacă-ți deții un vps sau ai propriul tău serviciu de host. Latentă scăzută, conexiunea stabilă în permanență.