| ChristianKalman a întrebat:

Bună TPU! Folosesc Windows 10 cu update de la Windows 7. De câteva zile a apărut mesajul „Your license will expire soon". Până acum nu am avut această problemă, dar de câteva zile apare de fiecare dată când pornesc computerul sau laptopul, deci pe mai multe dispozitive, cu licență separată. Am cumpărat licența Windows 7 dar nu mai recunoaște ID-ul acela. Ce e de făcut?

8 răspunsuri:
| Clorox a răspuns:

Poate nu ai instalat aceasta versiune de windows cand oferta era gratuita!

| ChristianKalman explică (pentru Clorox):

Ba da, am făcut update-ul atunci când am primit mesajul de la ei.

| Clorox a răspuns (pentru ChristianKalman):

Pai nu stiu, eu am facut exact ca tine si nu am nevoie de licenta!
A fost anul trecut in iulie parca...

| tpuuser999 a răspuns:

Cand ai facut update? A fost la inceputul anului trecut cand era inca valabila oferta de upgrade gratuit, sau mai tarziu? Ai reinstalat 10 intre timp? Din punctul meu de vedere, daca tu consideri ca licenta pe care ai cumparat-o este valabila, poti sa rulezi un activator de pe net (e.g. Microsoft Toolkit 2.6)... sau poti sa contactezi Microsoft pentru suport, ca doar de-aia ai licenta.

| ChristianKalman explică (pentru tpuuser999):

Update-ul a fost făcut în primele zile în care am primit mesajul de la ei. Până acum câteva zile îmi apărea acel key-ul în momentul în care dădeam pe proprietăți dar acum a dispărut și acela. Nu îmi pot explica ce s-a întâmplat brusc. Cei de la Microsoft mi-au să dau un system restore dar nu a funcționat.

| tpuuser999 a răspuns (pentru ChristianKalman):

System Restore e o bataie de joc. N-am reusit niciodata sa imi readuc sistemul intr-o stare de functionare cu el.

Pune mana pe carlig si peticul pe ochi, da-i cu pirateria si nu mai pierde timp si nervi cu idioteniile lor (system restore, reinstall 10, reinstall 7 & upgrade din nou la 10... cine stie ce idei mai au; puteau sa-ti dea direct codul de licenta, dar "n-au timp de tine"). Ai licenta de Windows, ai dovada ca ai facut update - nu te invinovateste nimeni daca iti activezi fortat copia curenta care a mers pana au decis ei altfel.

| IonutM4A1 a răspuns (pentru tpuuser999):

Ai dreptate tpuuser999! Windows-ul in sine e cat de cat bun! Il am de mult timp si e ok! Problema cea mare la el este ca nu foloseste un format NTFS ca si celelalte windows-uri, foloseste un format numit GPT! Iar instalarea lui este destul de dificila! Nu mai spun de Boot! Ca sa dai boot la un Stick usb sau un dvd, trebuie sa faci in jur de 8 etape! La chestiile astea ma enerveaza!