| anyhylator a întrebat:

Buna TPU! ieri priveam la niste videoclipuri cand deodata pe ecranul de la laptop apare un fisier trimis de politia romana( cica) in care mi se spunea ca am incalcat nu stiu ce articole din codul penal privind vizualizarea de videoclipuri si ca a inceput o investigatie penala pe numele meu riscand 8 ani de inchisoare, mai zicea ca trebuie sa platesc 300 ron pentru ca mi-au blocat pc-ul si daca vreau sa-l deblochez sa trimit banii in contul politiei, nu mai pot face nimic pe el cand il aprind apare imediat pe ecran documenul penal de la politia romana cu poza mea atasata dosarului penal (mi s-a focut o poza automat de la web cand s-a instalat virusul). este cu siguranta un virus puternic de la hakeri, nu de la politie. problema e ca nu stiu ce trebuie sa fac sa repar laptopul, nu pot sa fac nimic pe el, il aprind si ecranul este alb cu documentul penal. ii instalez windows sau s-a terminat cu el?

Răspuns Câştigător
| MeConstantine a răspuns:

Ai un Trojan de tp worm, sfat deconecteaza-l de la net si apoi vezi ce se intampla.
Vezi ca nu stiu cate partitii trebuie sa formaezi daca reinstalezi Windows-ul, deci ca sfat sa faci instalarea fara cablul de internet in el si pana nu rezolvi sa nu mai mentii conexiune la net activa.
Daca ai wireless, opreste-l cand pornesti calculatorul.
Succes, dar ca solutie vad doar instalarea Windows-ului sau Windows recovery, daca iti permite laptopul aceasta optiune, dar repet: cu net-ul inactiv.

19 răspunsuri:
| florin1979 a răspuns:

Fa reinstall de windows iar dupa reinstall lasa TPU mess facebook si altele si baga-ti un antivirus bun! http://www.downloadcrew.com/article/27507-norton_internet_security_2013

| Arthur a răspuns:

Scoate bateria şi alimentatorul şi lasă-l aşa 5 min. apoi cuplează din nou.

| K0sti a răspuns:

:) Antivirus nu ai pe calculatorul ala?
Deci, exista mai multe variante de lucru, dar nu ti le enumar pentru ca din cate observ dupa intrebarea pe care ai pus-o nu prea te pricepi si nu vreau sa te incurc mai mult decat esti.

Cel mai simplu pentru tine in situatia asta este sa-ti reinstalezi windows-ul. Te apuci frumusel si formatezi partitia cu windows-ul, pe cealalta o lasi in pace si pui windows pe curat, cu drivere cu tot ce trebuie. Primul lucru pe care-l faci dupa asta, este sa-ti pui un antivirus bun(Kaspersky, Norton), fara sa accesezi partitia cealalta. Nu deschizi partitia cealalta nici in ruptul capului. Poate sa fie un virus cu autorun si daca ai accesat partitia o iei de la inceput. Dupa ce ai instalat antivirusul ii dai o scanare full si il setezi sa stearga automat tot ce gaseste. Dupa care de abia de aici incolo te apuci si-ti pui drivere, programe, etc. Daca e totul ok.

Bafta! Daca mai ai nevoie de consultanta ma mai poti gasi aici: http://www.craiovacenter.com

| MadalinG99 a răspuns:

Buna si eu am patit la fel ai reusit sa iti faci pc-ul

| MadalinG99 a răspuns:

Buna si eu am patit la fel tu ce iai facut la pc sa iti mearga din nou te rog raspundem repede

| MadalinG99 a răspuns:

Buna si eu am patit la fel imi poti da un id de mess si sa vb sa imi spui ce ai reusit sa faci

| timilian90 a răspuns:

Sal. Nu te ingrijora re rezolva cu un reinstal la windows.

| aka7up a răspuns:

Vezi daca poti intra in safe mode, si da-i un scan cu antivirusul

| zaharia33 a răspuns:

Acum mi s-a intamplat si mie imi apare repede cand intru pe calculator stai 5 secunde simi apare ecranul alb dar poti sa intri repede pe un program si sa stingi calculatorul iti apare aia cu fisieru dai cancer si gata

| Dragomir_Catalina_1993 a răspuns:

Astia is virusi du-te la un service

| Bianca_Ciobanu_1980 a răspuns:

Scuze da l-ai terminat frate asta este facebookul mamei laptopul e dus pa. funda

| Șerban_Cornel_1986 a răspuns:

Trebuie aruncat, de la 10 metrii in rau...curgatoare sa fie apa.

| Bogdan_Gheorghe_1963 a răspuns:

Buna-cind am deschis calculatorul mi-a aparut pe ecran ca este blocat de politie habar nu am despre ce este vorba, ce trebuie sa fac? la cine sa ma adresez?

| Rocker_Black_1992 a răspuns (pentru Bogdan_Gheorghe_1963):

Nu este nimic de la politie recunosc ca si eu m-am speriat un pic dar e doar un virus eu am intrat an safe mode am sters user pe care imi aparuse am creat alt user am intrat an normal si voila merge de minune

| Iulian_Tanase_1996 a răspuns (pentru Rocker_Black_1992):

Rocker da-mi si mie te rog frumos id tau de mess sa ma ajuti cu ceva mersi

| Bianca_Ciobanu_1980 a răspuns (pentru Bogdan_Gheorghe_1963):

La nimeni pa pa calculator e gata ori pui winosul din nou dupa aceasta inainte sa pui draiverele pui un antrivivirusdupa acea pui draiverele. fundita

| henrik21 a răspuns:

Salut cel mai simplu este cand intra pe windows sa dai repede in max 5 secunde CTRL+ALT+DELETE si la PROCESSES cauta explorer.exe, dai end process (asta daca poti in max 5 secunde, dupa acest timp apare ecranul alb) si dupa ce ai reusit opreste acolo tot ce ti se pare suspect, dupa aceea dai new task si scrii acolo explorer.exe, si atunci poti poti sa scanezi cu antivirus (recomandat e NOD32)

| Cervinschi_Edy_1997 a răspuns (pentru henrik21):

Cand dai ctrl alt delete?