|

Buna TPU! Inainte sa imi fac upgrade pc-ului am dat overclock placii mele video. Acum mi-am facut upgrade, mi-am inlocuit procesorul, insa stau mereu ingrijorat, oare am afectat palca video cu overclock? Adica i-am scazut performantele? Jocurile merg bine, insa zilnic ma gandesc la asta.

M-am informat foarte mult inainte de a da overclock, si in niciun caz nu am umblat la tensiune. Am incercat mai multe programe de OC :

Asus Gpu tweak 2, Afterburner. Va rog sa-mi spuneti daca are rost sa mai stau asa ingrijorat din moment ce nu am umblat la tensiune(ceva important, chiar trebuie sa stii ce faci), ci decat la power limit, fan speed, memory clock. Acele valori, pot spune ca le-am crescut cam cu 30-40 cred. Dar va rog spuneti-mi daca am de ce sa ma gandesc la asta. Multumesc!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Atunci e totul ok. Nu ar trebui sa-ti mai faci griji.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Atat timp cat GPU-ul nu se incinge, si imaginea de pe monitor nu flickare sau face alte figuri, atunci e totul ok. Eu iti recomand sa verifici din cand in cand temperatura GPU-ului cu un program ca CPU-Z. Daca nu depaseste 40 de grade atunci e bine. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru serban57):

Pai inainte sa ii fac upgrade pc-ului aveam un procesor prost. Si aveam un program Asus Gpu Tweak 2 si zicea acolo temperatura care maxima era cam 130 cred, iar eu aveam cam 60-70 in jocuri si cand ieseam scadea. Pe net am vazut ca daca scoti si bagi placa video inapoi totul revine la normal (CRED). Asta am facut cand am schimbat placa de baza, cred ca am mai zis mai sus. Acum, eu sunt si o persoana mai sperioasa careia ii e frica sa nu se intample ceva, adica sunt ceva gen : aolo, daca am stricat placa video? Dar eu cred ca nu s-a intamplat nimic, tinand cont de valorile pe care le-am crescut atunci, INAFARA DE TENSIUNE, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loeder23):

Nu prea e ok 60-70 de grade. Mai bine scazi putin valorile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru serban57):

Pai nu ca acum nu mai dau overclock, dar ma intrebam daca s-o fi intamplat cv. Asta a fost cu mult timp in urma (cand am dat overclock GPU-lui), dar tot voiam sa fiu sigur. Deci nu i s-a intamplat nimic, nu? Fiindca jocurile merg. Nu? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează