|

Buna, TPU! Mi-am luat un Router Wireless N 300Mbps de la eMAG doar ca nu stiu cum sa-l instalez. Va rog sa ma ajutati!

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Scoţi router-ul din cutie, ridici antenele. Îl conectezi la curent folosind cablul din cutie. Tot în cutie mai e un cablu mic care seamănă cu cel de internet. Bagi un capăt în oricare dintre lăcaşele GALBENE din spate.

Scoţi cablul de net din PC sau laptop (ce ai tu) şi îl bagi în lăcaşul albastru din spatele router-ului. Celălalt capăt al cablului scurt îl bagi în PC/laptop, unde era înainte cablul de net. Dai drumul la router din butonul on/off, asta dacă nu a pornit deja când l-ai băgat în priză.


Intri în Chrome sau ce browser foloseşti tu şi bagi adresa http://192.168.0.1/, asta dacă nu te duce singur acolo.

O să îţi apară să bagi un user şi o parolă. De obicei scrii user în ambele câmpuri sau user şi la parolă 1234 sau 0000, scrie care sunt în cartea router-ului oricum.


Mai departe urmăreşti paşii. Ai în meniu acolo "instalare uşoară" sau ceva de genul. Laşi să identifice ce fel de conexiune ai. Dacă eşti cu user şi parolă va trebui să le introduci când îţi cere. Dai Next, next în continuare. La final pui o parolă la router şi îi schimbi numele dacă vrei. Dai Finish.

După poţi scoate din router şi laptop cablul cu care a venit aparul. Te conectezi wireless după aceea folosind parola setată în meniu. Gata!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Gizăz):

Multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MariaMary122333):

Te-ai descurcat? Nu de alta, dar am ştiut până şi culorile pentru că am acelaşi router ca tine. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citesti manualul, dooh.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai bine chemi pe cineva care se pricepe, altfel s-ar putea sa faci prostii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salutare! ai in cutiw un cablu de vreo 40cm, albastru. Conecteaza-l intre router si modemul de la furnizor, in casuta colorata. Apoi cablul ala lung care a fost in modem conecteaza-l la PC. Baga CD-ul de instalare, porneste instalarea, ai acolo toti pasii, si sa fii atent sa completezi la modul de primire a internetului de la furnizor, aia cu PPPoe... Dupa ce termini pasii astia, intri in control panel, la network conection, local area conection, ai acolo in dreapta, sus, un numar format din cifre, si ceva punct intre ele... Nu stiu sa explic exact asezarea acelui numar... Iei numarul ala si il bagi in Google Chrome/Mozilla/I. Explorer la search, si iti apare o pagina a routerului undeiti spune toate detaliile despre conectiune, si de acolo se configureaza routerul, adica setezi parola si User Name. Daca n-am fost clar undeva sau nu ai inteles, sa trimiti mesaj pe TPU.winking Mult succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează