| Dorten a întrebat:

Buna TPU, nu de mult mi-am tras cablul de internet pana in camera. In timpul zilei laptopul meu este conectat la cablu, insa seara cand de exemplu vreau sa ma uit la un film din pat, ii deconectez. Dar in acel moment tot internetul moare, nu numai la mine, ci la toti din familie, adica devicurile cu wifi. De parca routerul s-ar opri. Ce fac rau, sau ce nu fac bine? Unde este problema? Adica nu mai pot deconecta laptopul de pe cablu? Nu pot seta chestia asta ca sa mearga pe cablu cand e conectat, iar dupa pe wifi cand nu, fara sa opreasca internetul in casa?

8 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Eu nu inteleg ceva: laptopul e conectat direct la cablul de net sau e legat prin fir auxiliar la un router wifi?
Seara, cand deconectezi laptopul, cablul de net (de la furnizor) la ce este conectat?
Corecteaza-ma daca gresesc: Imi face impresia ca tu nu ai router, dar folosesti laptopul ca punct de acces internet pentru celelalte dispozitive (mobil, tableta). Daca laptopul se deconecteaza de la net, toate celelalte device-uri care primesc conexiune Wifi de la el raman fara internet.

| Dorten explică (pentru dannyel86):

CAblul de internet de pe pozna, sau cum sa me exprim, de pe reteau principala intra in casa in touter, adica a cutiuta mica, si dispozitivele se conecteaza prin wifi. Eu m-am mutat la o masa dupa un perete ce imi blocheaza internetul 100%, si din cauza asta imi trebuie cablu, din router am tras un cablu ( fiidnca routerul are 1-2-3 buc spoturi ). Seara imi misc laptopul de pe masa ( adica il misc din raza peretelui ) si asa am iarasi semnal cat de cat, salb dar este. Insa cum scot cablul de internet, pur si simplu il scot, internetul moare. Nu routerul, adica el tot functioneaza, nu ramana fara curent. Numai nu da semnal wifi. Telefonale, televizaorele, laptopruile vad routerul, numai ca nu ne putem conecta. Si asta se intampla doar atunci cand imi scot cablul. Nu am setat nimic, nu am modificat nimic in setari, la touter/laptop. Mi-am fromatat eu laptopul si stiu ca din cazuza asta vine problema, ca si acum 1-2 ani tot asa am patit, dupa un tip si-o revenit, dar acum nu. Dimineata primul lucru ce fac ca scot routerul din priza, sa-i dau un mic restart.

| dannyel86 a răspuns (pentru Dorten):

Sfatul meu ar fi sa resetezi router-ul si sa ii faci din nou configuratia cu ajutorul laptop-ului. Daca router-ul transmite semnal Wifi, celelalte dispozitive ar trebui sa se conecteze la el independent de laptop (daca sunt in raza de actiune a router-ului).

| Zuzu1991 a răspuns:

Ai un router defect, care cand pierde semnalul la placa de retea, moare
incearca sa il bagi in alta gaura sau sa schimbi routerul

| halogen001 a răspuns:

E posibil sa fie de la un curent rezidual de la priza. Poate ca ar merge conectarea/deconectarea cablului de retea din laptop doar atunci cand laptopul nu mai e conectat la incarcator. Deci intai deconectez incarcatorul de la laptop asa incat laptopul sa nu mai aiba legatura cu priza, apoi deconectez cablul de retea de la laptop.
Poate ca priza nu are impamantare sau nu are impamantare buna.
Se poate incerca chiar si oprirea laptopului, urmata de deconectarea de la incarcator si la urma deconectez laptopul de la reteaua de internet (laptopul oprit si scos din priza). Dupa aceea pornesti laptopul fara cablu de retea.

| halogen001 a răspuns:

Solutie posibila: un router mic conectat langa laptop tot prin cablu sau chiar WiFi. Daca se scoate cablul ce vine de la routerul al 2-lea, nu cred ca se va mai opri routerul principal sau se merge pe wifi-ul de la routerul 2.

| AllMight a răspuns:

Nu mai sta pe cablu, stai si tu numai pe wifi.

| Mirel4412 a răspuns:

Vezi daca ai in spate la router un buton de wifi. Dupa ce scoti firul apasa pe el, sincer alta solutie nu stiu, suna la providerul de net.