|

Buna TPU! Nu stiu daca am ales bine categoria dar am o problema legata de PC-ul meu. Acum cateva zile, cand am incercat sa-l pornesc, a pornit doar unitatea iar monitorul a ramas in stand by. De fiecare data cand incerc sa-l pornesc scrie ceva de genul "Analog digital" pentru cateva secunde, iar apoi ramane negru (butonul lumineaza intermitent). Am incercat sa curat unitatea de praf si tot nu merge. Este un PC destul de vechi asa ca nu cred ca mai merita sa-l duc la service. Poate totusi aveti vreo idee cum as putea sa-l repar? Dau funda!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca ai boxa mica de sistem in el si bipaie la pornire o singura data ca si cum ar porni normal, atunci e legat de placa video.

Poti sa faci urmatoarele: scoate din el RAMii si placa video, si lasa-le scoase timp de vreo 2h. Poati sa le atingi de tine sau de ceva metalic care sa aiba rol de impamantare (ca sa le descarci electric). Scoate si bateria de la BIOS si asteapta 10 minute ca sa isi piarda setarile - desi ar fi mai sigur daca ai face asta cu jumperul de reset nu cu bateria.

Cand il montezi la loc, porneste-l fara sa conectezi monitorul, si fii atent daca se aude in boxe sunetul de pornire Windows. Daca se aude, poti baga monitorul dupa aceea si sper sa mearga.

1 răspuns: