|

Buna TPU! Zilele urmatoare am de gand sa trec de la windows 7 la 10 si intrebarea este cand voi instala windows 10 am trei partitii si vreau sa le sterg pe toate si sa fac doar doua partitii una pentru windows si alta pentru stocare, vreau sa stiu cum se face operatiunea asta, dau funda celui care are cunostinte in IT.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In meniul de instalare cand iti apare sa selectezi partitia pe care sa instalezi windowsul dai click pe advance options. Le selectezi pe toate in parte si dai delete. Prima daca creezi C-ul partitia cu windowsul, eu o fac de 100 gb atentie ti se va afisa in mb. 1gb=1024mb. De exemplu vrei partitia cu windowsul sa aiba 100 gb in mb va fi 102400mb. Dupa dai clic pe celalalt spatiu nealocat(unallocated space) si il lasi asa cum e se selecteaza(cu restul de spatiu) pentru ca vrei sa faci doar 2 partitii. Dupa ce ai creeat partitiile dai click pe partitia creata pentru windows si continuii instaltalarea.

| explică (pentru Apollo007):

Si daca vreau sa fac partitie de windows cu 200 sau 300 gb se intampla ceva? Laptopul meu are HDD de 1 tb.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Xenoverse):

Nu are nimic. Dimensiunea o alegi tu in functie de necesitati. Spre exemplu sunt oameni care instaleaza jocuri sau programe foarte multe si atunci e recomandat sa o faci mai mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Când ai instalat 7 cum ai făcut? E foarte interactivă interfața, o să te prinzi ușor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da-mi funda. A, vrei sa dai funda cui te ajuta, nu cui are cunostinte in IT de fapt. Invata un pic de romana, ca e grele astea.
https://www.youtube.com/watch?v=f8u21DbvqXY - cam pe la minutul 8:40 ai crearea de partitii. In principiu stergi pe alea vechi, faci doua noi, selectezi in care sa se instaleze Windows-ul, dai next.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din pacate, daca cumva te gandeai sa instalezi win 10 peste win 7 atunci sa si repartitionezi NU se poate, decat daca pastrezi partitia de windows 7, instalezi windows 10 in ea si apoi concatenezi cele doua partitii, asta poti sa faci si inainte si dupa install win 10 in felul urmator:
inainte, in win 7, apesi pe start, click dreapta pe my computer, manage computer, disk manager, click dreapta pe fiecare dintre partitiile pe care vrei sa le stergi, delete... solutia implica, ca prima partitie e de windows, si urmatoarele doua vrei sa le stergi, daca nu e asa, atunci NU poti sa faci asta
in windows 10 disk manager e la click dreapta pe start (nu click stanga), disk manager

cum sa faci sa faci 2 partitii la instalare ti-a raspuns altcineva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, vei ajunge in procesul de instalare la pasul:
https://mariuscucu.ro/wp-content/uploads/2015/06/PAS5.jpg
iar la acel pas ai tot ce este necesar pentru ce iti doresti tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează