|

Bună tuturor, am o întrebare... Tocmai am cumpărat un Nikon D5600 cu obiectiv de 18mm-140mm și nu știu de ce dar noaptea nu pot sa fac poza pentru ca nu se declanșează. Am reglat valorile și îmi apare pe ecran ca lumina este slaba și se recomanda bliț. De exemplu : e total bezna și vreau sa fac poza la stele. E un exemplu. Nu se declanșează. Ce trebuie sa fac? Va mulțumesc mult.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Motivul pentru care nu poti face poze e din cauza ca aparatul nu poate focaliza vreun obiect sau detaliu pentru ca e prea intuneric, dupa cum ai spus.
Trebuie sa treci aparatul pe manual si obiectul pe focalizare manuala. Asta inseamna ca o sa poti controla focusul si zoomul manual si o sa trebuiasca sa umbli la setarile ISO, diafragma (aperture) si timp de expunere (shutter speed) ca sa poti sa vezi ceea ce vrei sa fotografiezi si in acelasi timp sa-ti iasa pozele cum trebuie.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Vezi daca are optiunea "baza"; adica timp nelimitat. doar asa poti fotografia lumina slaba a stelelor, cu conditia sa ai aparatul pus pe un trepied cu miscare ecuatoriala ( tip telescop astronomic )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

@ mecanism automat de miscare ecuatoriala

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La raspunsul lui PPVali, care este destul de cuprinzator, am sa adaug doar un tutorial care sa te ajute la inceput de drum in astrografie: http://www.photomaniacs.ro/......e-foto.php

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează